Spaanse gezondheidsdienst waarschuwt voor Mora-kipburgers

Spaanse gezondheidsdienst waarschuwt voor Mora-kipburgers
Beeld: Mora.nl

Spaanse gezondheidsdienst waarschuwt voor Mora-kipburgers

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Spaanse Agentschap voor voedselveiligheid heeft alle mensen die allergisch zijn voor melkeiwitten of een lactose-intolerantie hebben gewaarschuwd voor het nuttigen van diepvries Mora-kipburgers. De Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) heeft melk aangetroffen in de kipburgers terwijl dit niet vermeld staat op de verpakking. 

De verpakkingen van de kipburgers van het Nederlandse merk Mora waarop niet vermeld staat dat er melk (weipoeder) in zit zijn aangetroffen in een winkel in Alfaz del Pi (Alicante). De AESAN vermeld op haar website ook dat de meeste van deze verpakkingen uit de handel zijn gehaald op zes producten na die reeds verkocht zijn.

Als voorzorgsmaatregel wordt CONSUMENTEN MET ALLERGIE OF MELKINTOLERANTIE die het eerder genoemde product in huis hebben aanbevolen dit niet te consumeren.

De waarschuwing kwam bij het Spaanse Agentschap voor voedselveiligheid terecht via het European Food Alert Network nadat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit een waarschuwingsmelding hadden verzonden over de aanwezigheid van melk in de bevroren kipburgers van Mora.

De Mora-kipburgers 4 x 70 gram met lotcode L9246, L9288 en L9289 zijn op de markt terechtgekomen, zonder dat in de ingrediëntenlijst op de verpakking vermeld staat dat dit product het allergeen ‘melk-eiwit’ bevat. Het product is niet geschikt voor mensen met een melkeiwitallergie. Mensen zonder deze allergie kunnen dit product gewoon consumeren. De lotcode is vermeld aan de onderzijde van de verpakking.

De waarschuwing werd ook gemeld op de website van Mora.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.