Spaanse gezondheidsdienst waarschuwt voor Mora-kipburgers

Spaanse gezondheidsdienst waarschuwt voor Mora-kipburgers
Beeld: Mora.nl

MADRID – Het Spaanse Agentschap voor voedselveiligheid heeft alle mensen die allergisch zijn voor melkeiwitten of een lactose-intolerantie hebben gewaarschuwd voor het nuttigen van diepvries Mora-kipburgers. De Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) heeft melk aangetroffen in de kipburgers terwijl dit niet vermeld staat op de verpakking. 

De verpakkingen van de kipburgers van het Nederlandse merk Mora waarop niet vermeld staat dat er melk (weipoeder) in zit zijn aangetroffen in een winkel in Alfaz del Pi (Alicante). De AESAN vermeld op haar website ook dat de meeste van deze verpakkingen uit de handel zijn gehaald op zes producten na die reeds verkocht zijn.

Als voorzorgsmaatregel wordt CONSUMENTEN MET ALLERGIE OF MELKINTOLERANTIE die het eerder genoemde product in huis hebben aanbevolen dit niet te consumeren.

De waarschuwing kwam bij het Spaanse Agentschap voor voedselveiligheid terecht via het European Food Alert Network nadat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit een waarschuwingsmelding hadden verzonden over de aanwezigheid van melk in de bevroren kipburgers van Mora.

De Mora-kipburgers 4 x 70 gram met lotcode L9246, L9288 en L9289 zijn op de markt terechtgekomen, zonder dat in de ingrediëntenlijst op de verpakking vermeld staat dat dit product het allergeen ‘melk-eiwit’ bevat. Het product is niet geschikt voor mensen met een melkeiwitallergie. Mensen zonder deze allergie kunnen dit product gewoon consumeren. De lotcode is vermeld aan de onderzijde van de verpakking.

De waarschuwing werd ook gemeld op de website van Mora.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

7
Reageer op dit artikel

5 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
frans

ik begrijp niet dat mensen die frituur/snakbar zooi in hun lichaam willen aleen al de reuk maakt me misselijk

Son

Gewoon vers kopen bij de slager of de supermarkt
Vers en goedkoop

leo

Ik eet gewoon wat ik lekker vind altijd al gedaan en nergens last van. Zolang je niet TEveel eet gaat het prima maar daar ligt vaak het probleem vrijwel iedereen eet te veel. En het missen van dingen op de verpakkingen komt dagelijks voor omdat de oude verpakkingen altijd eerst opgemaakt worden terwijl het produkt al veranderd is. Er wordt overal op bespaard dus ook daarmee. Gelukkig hebben de meeste mensen geen allergie dus gaat dat over het algemeen goed.

Reg

Een behoorlijk naieve reactie Leo. ‘Gewoon met mate eten, dan heb je nergens last van, ook niet van je allergie’. Dat hadden we moeten weten toen onze zoon, allergisch voor noten, in een vleessaus met fijngemalen (dus nauwelijks zichtbaar) noten werd geconfronteerd. Het restaurant was vooraf van zijn allergie op de hoogte gesteld, maar de kok zal Leo hebben geheten. Nadat binben enkele minuten de keel van mijn zoon zodanig was opgezet dat hij nog slechts met moeite kon ademen, brachten zijn medicijnen verlichting. Zonder medicijnen zou hij in coma zijn geraakt en daarna … Foutje van Mora, maar gelukkig… Lees verder »

Jozef

Dit soort ‘kunstproducten’ moet je sowieso niet eten. Volgestopt met niet te traceren vetten en ander chemie. In een mum van tijd maak je zelf een (h)eerlijke “burger”.
Jan en Mieke jullie hebben mijn support. Ik ben het roerend eens met jullie reacties.
Jozef

Jan

Kip kopen en een melkeiwit-allergie-reactie oplopen..??
Wat klopt hier niet?
Ik denk, als ik mijn mening zou geven over dit soort voedsel-
bewerkers, dat ik gearresteerd zou worden…🤮
Overigens, leest ú goed wat er in een product zit vóór aankoop? Wij wel nl, en meer dan de helft valt al direct af!!

Mieke

Je hebt volkomen gelijk, klopt niet. Maar er wordt zoveel gefoezeld met etenswaren!!!?? Waarom hadden wij (oudjes) geen allergien vroeger, eerlijke voeding

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.