De omgedraaide wereld met regen en sneeuw op de Canarische Eilanden en zon in noord Spanje

De omgedraaide wereld met regen en sneeuw op de Canarische Eilanden en zon in noord Spanje
Beeld: La Palma / @victorhugopi / twitter

De omgedraaide wereld met regen en sneeuw op de Canarische Eilanden en zon in noord Spanje

MADRID – Terwijl de weersvoorspellingen voor februari en maart laten zien dat het droog en warm gaat worden in het merendeel van Spanje, wordt er toch ook melding gedaan van een omgedraaide wereld wat betreft het weer. Dat wil zeggen, traditioneel is het aangenaam warm en zonnig op de Canarische Eilanden, en dat is nu ook zo voor het overgrote deel, maar de Spaanse archipel heeft ook te maken met regen en sneeuw terwijl het op het vasteland van Spanje in het noorden juist zonnig en warm is.

De Canarische Eilanden hebben te maken met wisselvallig weer met regen op de meeste eilanden (niet allemaal) waarbij de meeste regen gemeten werd op Tenerife met 20 liter/m2. En dat is niet iets tijdelijks want volgens de Spaanse weerdienst AEMET zal dat zo blijven tot en met vrijdag, inclusief in het weekend, maar dan alleen op de hoger gelegen delen van de eilanden. 

En daar heeft het ook gesneeuwd zoals op de hoogste bergen van Tenerife en La Palma. De temperaturen zijn op die eilanden vanaf 2.200 meter hoogte flink gedaald waardoor de sneeuw makkelijk kon blijven liggen zoals bij de Teide op Tenerife en Roque de los Muchachos op La Palma. Het contrast is echter dat het ook warm is met maximaal 25 graden en op veel plaatsen ook weer zonnig. Het weer op alle acht Canarische Eilanden is nu eenmaal verschillend zoals we HIER al eens uit hebben gelegd.

Terwijl er sneeuw is gevallen op Tenerife en La Palma en ook andere eilanden te maken hebben gehad met regen, is het in het noorden van Spanje op het vasteland verrassend mooi weer. Zo werden de hele week temperaturen van 16 graden gemeten in Bilbao (Baskenland) en werd het aan de Baskische kust zelfs 18 graden, net zo warm als in Málaga en de Costa del Sol en langs de Middellandse Zeekust zoals in de Valencia regio en Murcia. Ook in Catalonië is het op de meeste plaatsen niet verkeerd wat betreft de dagtemperaturen en de zon wat ook geldt voor de Balearen eilanden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.