Search
menu
Search

Consulair team Nederlandse Ambassade begint opnieuw met bezoeken in Spanje

Consulair team Nederlandse Ambassade begint opnieuw met bezoeken in Spanje
Beeld: archieffoto

Consulair team Nederlandse Ambassade begint opnieuw met bezoeken in Spanje

Het consulaire team van de Ambassade in Madrid bezoekt jaarlijks vijf regio’s in Spanje met het zogenaamde Mobiele Aanvraagstation (MVA). Tijdens deze bezoeken krijgen Nederlanders de mogelijkheid om een paspoort of identiteitskaart aan te vragen, zodat zij niet naar Madrid hoeven te reizen. Het eerste bezoek zal in week 5 plaatsvinden in Málaga, maar dat is al volgeboekt.

Het consulair team van de Ambassade in Madrid bezoekt jaarlijks vijf regio’s in Spanje met het Mobiele Aanvraagstation (MVA). Tijdens deze bezoeken bieden zij Nederlanders de mogelijkheid om een paspoort of identiteitskaart aan te vragen, zodat daarvoor niet naar Madrid hoeft te worden gereisd.

De planning voor 2024 is als volgt:

  • Málaga – week 5 (29 jan – 4 feb) – VOLGEBOEKT
  • La Nucia – week 9 (26 feb – 3 mrt) – vanaf 29 jan te reserveren
  • Balearen – week 15 (8 apr – 14 apr) – vanaf 11 mrt te reserveren
  • Torrevieja – week 37 (9 sep – 15 sep) – vanaf 12 aug te reserveren
  • Canarische Eilanden – week 41 (7 okt – 13 okt) – vanaf 9 sep te reserveren

Consulaire tarieven 2024

Een paspoort aanvragen in Spanje was al duur, maar is in 2024 nog duurder geworden. Voor een paspoort voor een meerderjarige betaal je € 159,95. Voor een paspoort voor een minderjarige is dat € 139,40. Een ID-kaart voor een meerderjarige heeft een prijs van € 158,65, terwijl dat voor een minderjarige € 121,80 is. Alle tarieven zijn HIER na te kijken.

Reisdocument aanvragen bij de Ambassade in Madrid

Meer informatie over het aanvragen van een paspoort bij de Ambassade in Madrid kunt u vinden op de pagina Paspoort of ID-kaart aanvragen.

Reisdocument aanvragen op Schiphol en in Nederlandse grensgemeenten

Het is ook mogelijk om op afspraak een aanvraag voor een reisdocument in te dienen in de aankomsthal op Schiphol en bij diverse Nederlandse (grens)gemeenten.

Ga naar de inhoud