De opmars van luxe woningen in de provincie Alicante

De opmars van luxe woningen in de provincie Alicante
Beeld: via canva.com

De opmars van luxe woningen in de provincie Alicante

De markt voor luxe en superluxe woningen in de provincie Alicante is sterk in opkomst. Met name in gemeenten als Altea, Xàbia en Teulada-Moraira worden huizen van meer dan 4 miljoen euro verkocht. Dat blijkt uit een onderzoek van het bedrijf Grupo Tecnitasa.

De gemiddelde waarde van een premium woning in de provincie Alicante ligt boven de 2 miljoen euro, met een vierkantemeterprijs van meer dan 3.913 euro. Maar wat zijn de duurste gemeenten en wat kosten de woningen daar gemiddeld? We zetten de top 10 van premium woningen in de provincie Alicante en de bijbehorende prijzen op een rij. Nu nog even de loterij winnen (of heel hard werken 😉)

Luxe woningen

Altea is de gemeente met de betaalbaarste luxe woningen in de provincie. De gemiddelde prijs bedraagt er 1,52 miljoen euro, met een vierkantemeterprijs van 2.708 euro. Daarna volgt El Campello met een gemiddelde premium woningprijs van 1,53 miljoen euro. De vierkantemeterprijs is hier wel een stuk hoger: 4.447 euro.

In Benissa, in de Marina Alta, kost een luxe huis gemiddeld 1,72 miljoen euro. De vierkantemeterprijs is hier 4.016 euro. In Orihuela, in de Vega Baja, betaal je gemiddeld 1,94 miljoen euro voor een luxe woning. De vierkantemeterprijs is 3.850 euro.

La Nucía heeft een gemiddelde luxe woningprijs van 1,99 miljoen euro, met 3.132 euro per vierkante meter. Boven de 2 miljoen euro gemiddeld zit Calpe, waar je 2,01 miljoen euro kwijt bent aan een luxe huis. De vierkantemeterprijs is met 4.980 euro een van de duurste.

In Teulada kost een luxe woning gemiddeld 2,09 miljoen euro, met een vierkantemeterprijs van 4.686 euro. In Finestrat betaal je gemiddeld 2,3 miljoen euro, met 4.835 euro per vierkante meter.

De hoofdstad Alicante zit ook in het duurdere segment, met een gemiddelde prijs van 2,33 miljoen euro voor een luxe woning. De vierkantemeterprijs is met 5.085 euro het hoogste van de hele provincie.

Tot slot is Xàbia de duurste gemeente, met een gemiddelde prijs van 2,66 miljoen euro voor een luxe woning. De vierkantemeterprijs is hier 3.588 euro.

Superluxe woningen

In het segment van 3 tot 10 miljoen euro, de superluxe woningen, bevinden zich vooral huizen in de Marina Baixa en Marina Alta.

In Altea kost een luxe woning gemiddeld 4,8 miljoen euro, met een vkante meterprijs van 3.380 euro. In Dénia betaal je gemiddeld 3,02 miljoen euro voor een luxe woning, met 4.513 euro per vierkante meter.

Teulada-Moraira zit ook in dit segment, met een gemiddelde prijs van 3,46 miljoen euro. De vierkantemeterprijs is hier het hoogste: 5.862 euro.

Xàbia tot slot telt luxe woningen van gemiddeld 4,68 miljoen euro, met een vierkantemeterprijs van 3.310 euro.

Volgens het onderzoek zijn er in de provincie Alicante geen woningen die meer dan 5 miljoen euro kosten. Het onderzoek is gebaseerd op de gegevens van woningen boven de 1,5 miljoen euro die het bedrijf sinds 2018 heeft geregistreerd. Het geeft daarmee een representatief beeld van de premium, luxe en superluxe markt.

Ga naar de inhoud