In slechts 14 dagen werd dit hotel in Madrid gebouwd (video)

In slechts 14 dagen werd dit hotel in Madrid gebouwd (video)
Beeld: YouTube

In slechts 14 dagen werd dit hotel in Madrid gebouwd (video)

Diverse bouwbedrijven hebben in slechts 14 dagen de opbouw van de geïndustrialiseerde structuur van het Hotel B&B in Tres Cantos (Madrid) voltooid. Dit pand heeft vijf verdiepingen en is het eerste gebouw in Spanje dat met het hybride geïndustrialiseerde systeem van CREE Buildings is gebouwd, waarbij hout een hoofdrol speelt. Bekijk onderaan dit artikel de video.

In deze 14 dagen van montage van het geïndustrialiseerde systeem is de volledige buitengevel, inclusief ramen en kozijnen, voltooid. Ook de geïndustrialiseerde badkamers zijn per verdieping geplaatst. Dit alles met off-site fabricage en directe montage ter plaatse. Hierdoor kon ongeveer zes maanden worden gewonnen ten opzichte van een traditioneel bouwproject. Daarmee kon ook de verstoring van de omgeving rondom de bouwplaats en de ingebruikname van het pand, met hogere kwaliteitsnormen, worden verminderd.

Dit Hotel B&B is het eerste gebouw dat in Spanje met het hybride geïndustrialiseerde hout- en betonbouwsysteem van CREE Buildings is opgetrokken. Een project met 120 hotelkamers verdeeld over 5 verdiepingen, met bovengrondse parkeerplaatsen dat een nieuw concept van duurzaam gebouw belichaamt en het hotelnetwerk van B&B zal versterken. Voor de bouw werd een hybride geïndustrialiseerd systeem toegepast waarin hout een hoofdrol speelt. Dit vormt een revolutie in de duurzame bouw en leidt tot een nieuwe generatie gebouwen in Spanje.

De geïndustrialiseerde structuur en gevels van dit project zijn gebaseerd op het door CREE Buildings ontwikkelde geïndustrialiseerde systeem, dat uitermate geschikt is voor bouwprojecten waarbij duurzaamheid een hoofdrol speelt boven andere variabelen.

Volgens gegevens van CREE Buildings is een ander kenmerk van dit hybride systeem dat het materiaalverbruik veel efficiënter is en dat een circulaire economie kan worden geadopteerd, waarbij 50% van de materialen aan het einde van de levenscyclus van het gebouw kunnen worden hergebruikt.

Het systeem maakt het ook mogelijk om de afvalproductie met 70% en de geluidsoverlast met meer dan 50% te reduceren. Daarnaast maakt dit systeem het gebouw veel efficiënter dankzij een verminderd energieverbruik en eenvoudiger onderhoud.

In het kort maakt dit systeem, dat al in meer dan 15 gebouwen wereldwijd is toegepast, een respectvolle bouw voor het milieu mogelijk, zonder af te dingen op een grote flexibiliteit in het ontwerp en met de mogelijkheid om gebouwen van meer dan 12 verdiepingen op te trekken.

Ga naar de inhoud