Search
menu
Search

Spaanse parkeer-app Parclick nu ook in Nederland en meer in België te gebruiken

Spaanse parkeer-app Parclick nu ook in Nederland en meer in België te gebruiken
Beeld: Canva

Spaanse parkeer-app Parclick nu ook in Nederland en meer in België te gebruiken

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het Spaanse bedrijf Parclick, dat gespecialiseerd is in het online reserveren van parkeerplaatsen, heeft aangekondigd dat het nu actief is in Nederland en zijn aanwezigheid in België heeft vergroot door samen te werken met Parkbee, een Nederlands parkeerbedrijf met kantoren in Amsterdam en Londen. Dankzij deze samenwerking verwacht Parclick de komende twee jaar een extra omzet van 3 miljoen euro te behalen en in totaal 250 parkeerplaatsen aan te bieden, wat neerkomt op een wereldwijde groei van 14%.

Parclick is een smartphone-app waarmee gebruikers parkeerplaatsen kunnen vinden en boeken in verschillende steden in Europa. Met Parclick kunnen gebruikers zoeken naar beschikbare parkeerplaatsen in de buurt van hun bestemming en deze reserveren voordat ze arriveren, wat tijd en stress bespaart bij het zoeken naar een parkeerplek. De app biedt ook informatie over de prijzen en beschikbaarheid van parkeerplaatsen, evenals routebeschrijvingen naar de geselecteerde parkeerplaats.

Parclick begon als een MBA-project en werd in 2011 een echt bedrijf. Sindsdien heeft het bedrijf zijn businessmodel aangepast om de beste producten aan klanten te kunnen bieden. Naast het helpen bij het verkrijgen van grote kortingen op parkeren, helpen ze ook parkeerfaciliteiten om hun infrastructuur maximaal te benutten zonder enig risico. Madrid is de thuisbasis van de operaties.

Nu komt Parclick dus ook naar Nederland en is het mogelijk om ook daar met korting te parkeren bij honderden parkeergarages. Parclick zal naast het betreden van de Nederlandse markt ook zijn activiteiten in België met 293% uitbreiden, vooral in Brussel waar het nu parkeeropties in bijna alle wijken biedt, wat een toename van 2.850% betekent. De nieuwe parkeerplaatsen in de Parclick-app zijn uitgerust met automatische nummerplaatherkenning, QR-codes of digicodes, en een systeem om de slagbomen vanaf de mobiele telefoon te openen en sluiten.

Ga naar de inhoud