Search
menu
Search

De zomerkortingen zijn een week eerder begonnen in Spanje

De zomerkortingen zijn een week eerder begonnen in Spanje
Beeld: Europa Press

De zomerkortingen zijn een week eerder begonnen in Spanje

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Traditiegetrouw beginnen op 1 juli de drie maanden durende ‘rebajas de verano’ maar veel warenhuizen, winkelketens en kleinere winkeliers hebben besloten al deze vrijdag te beginnen met de traditionele zomerkortingen. De beelden van lange wachtende rijen mensen voor de deuren van de El Corte Inglés of bij andere ketens is niet meer van deze tijd, maar de zomerkortingen periode is nog steeds erg populair.

Net zoals dat traditiegetrouw de zomerkortingen in Spanje op 1 juli beginnen is dat in de Madrid regio rond 21 juni en in de Valencia regio rond 29 juni. Maar deze data zijn niet meer van deze tijd en de winkeliers zijn op veel plaatsen deze vrijdag 23 juni al begonnen met de ‘rebajas de verano’.

Voor de Amazon Prime Day(s) moeten de Spanjaarden nog even wachten tot dinsdag 11 en woensdag 12 juli, maar in Spanje zijn veel winkels al begonnen met de traditionele zomerkortingen. Hieronder een lijst van de bekendste winkels en hun data:

  • Inditex-merken zoals Zara, Oysho, Massimo Dutti, Stradivarius, Pull & Bear, Bershka en Lefties, zijn op 22 juni begonnen met hun uitverkoop online en in apps, terwijl de kortingen in hun fysieke winkels op 26 juni van start gaan.
  • El Corte Inglés zal hun zomeruitverkoop starten op 20 juni 2023.
  • Springfield biedt kortingen van 7 juni tot 31 augustus.
  • Cortefiel is de uitverkoop op 15 juni gestart, die doorgaat tot 31 augustus.
  • Women’secret biedt een indrukwekkende korting tot 70%, geldig van 8 juni tot 31 augustus.
  • Sfera, een van de vroegste merken om kortingen te introduceren, startte hun uitverkoop op 15 juni, die duurt tot 31 augustus.
  • H&M begint hun uitverkoop op 21 juni, die eindigt op 21 september, met aanvankelijke kortingen variërend van 10% tot 30%, en die kunnen oplopen tot 70%.
  • Mango heeft hun uitverkoop op 21 juni gelanceerd, waarbij tot 50% korting wordt aangeboden in hun fysieke winkels en op hun website.
  • Bimba y Lola is ook al begonnen met hun uitverkoop, waarbij kortingen tot 60% op geselecteerde items gelden.

Vrije kortingsdagen

Sinds 2012 is het mogelijk voor de winkeliers in Spanje om het hele jaar door kortingen aan te bieden waardoor de traditionele kortingsperiodes een beetje zijn verdwenen. De Confederación Española de Comercio (CEC) vindt echter dat het voor de winkels, winkeliers en consumenten erg belangrijk is als deze traditionele zomer- en winterkortingen weer terug zouden keren in het land.

Primeras & Segundas rebajas

Aangezien de uitverkoop in de zomermaanden zo lang duurt, verdelen ze deze vaak in ‘primeras rebajas’ ofwel de eerste uitverkoop die meestal de eerste twee of drie weken zijn en de ‘segundas rebajas’ ofwel de tweede uitverkoop die na de tweede of derde week plaatsvindt.

Ga naar de inhoud