Piloot neergestorte straaljager in de zee bij Murcia overleden

Piloot neergestorte straaljager in de zee bij Murcia overleden
Beeld: Wikimedia
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MURCIA – Maandagmorgen rond 9.38 uur zagen omstanders die op het strand in La Manga del Mar Menor in Murcia aanwezig waren hoe een straaljager in de zee stortte. De piloot kon niet op tijd uit het vliegtuig komen en overleed toen hij in het water terecht kwam. De Spaanse piloot Francisco Marín Núñez was de enige inzittende aan boord van de C-101 straaljager die gebruikt wordt door de Patrulla Águila.

Het vliegongeval gebeurde op zo’n 4 km voor de kust van La Manga del Mar Menor in de provincie en regio Murcia. Door nog onbekende reden vloog de straaljager in zee en werd dat door veel mensen op video vastgelegd en gedeeld op internet.

In eerste instantie ging men uit van twee inzittenden in het neergestorte vliegtuig maar later werd bevestigd dat alleen de piloot Francisco Marín Núñez aan boord was. Pas drie uur na de crash konden reddingswerkers het levenloze lichaam vinden van de meer dan ervaren piloot van de Spaanse luchtmacht. 

Het vliegtuig in kwestie was een C-101 die door de Patrulla Águila gebruikt wordt bij vliegshows. De overleden piloot wist enkele jaren geleden het nieuws te bereiken nadat hij na een vliegshow zijn vriendin ten huwelijk vroeg.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.