skip to Main Content
Piloot neergestorte straaljager in de zee bij Murcia overleden
Wikimedia

Piloot neergestorte straaljager in de zee bij Murcia overleden

MURCIA – Maandagmorgen rond 9.38 uur zagen omstanders die op het strand in La Manga del Mar Menor in Murcia aanwezig waren hoe een straaljager in de zee stortte. De piloot kon niet op tijd uit het vliegtuig komen en overleed toen hij in het water terecht kwam. De Spaanse piloot Francisco Marín Núñez was de enige inzittende aan boord van de C-101 straaljager die gebruikt wordt door de Patrulla Águila.

Het vliegongeval gebeurde op zo’n 4 km voor de kust van La Manga del Mar Menor in de provincie en regio Murcia. Door nog onbekende reden vloog de straaljager in zee en werd dat door veel mensen op video vastgelegd en gedeeld op internet.

In eerste instantie ging men uit van twee inzittenden in het neergestorte vliegtuig maar later werd bevestigd dat alleen de piloot Francisco Marín Núñez aan boord was. Pas drie uur na de crash konden reddingswerkers het levenloze lichaam vinden van de meer dan ervaren piloot van de Spaanse luchtmacht. 

Het vliegtuig in kwestie was een C-101 die door de Patrulla Águila gebruikt wordt bij vliegshows. De overleden piloot wist enkele jaren geleden het nieuws te bereiken nadat hij na een vliegshow zijn vriendin ten huwelijk vroeg.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Als ik de beelden bekijk vermoed ik dat de piloot bezig was me een looping te maken, maar ofwel heeft hij op te lage hoogte de looping ingezet, ofwel was zijn snelheid te hoog, waardoor hij te ver uit zijn rol “slipte”, ofwel werd hij misleid door zijn instrumenten (verkeerd ingestelde of defecte hoogtemeter)

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken