Piloot neergestorte straaljager in de zee bij Murcia overleden

Oeps ... foto ontbreekt!

Piloot neergestorte straaljager in de zee bij Murcia overleden

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – Maandagmorgen rond 9.38 uur zagen omstanders die op het strand in La Manga del Mar Menor in Murcia aanwezig waren hoe een straaljager in de zee stortte. De piloot kon niet op tijd uit het vliegtuig komen en overleed toen hij in het water terecht kwam. De Spaanse piloot Francisco Marín Núñez was de enige inzittende aan boord van de C-101 straaljager die gebruikt wordt door de Patrulla Águila.

Het vliegongeval gebeurde op zo’n 4 km voor de kust van La Manga del Mar Menor in de provincie en regio Murcia. Door nog onbekende reden vloog de straaljager in zee en werd dat door veel mensen op video vastgelegd en gedeeld op internet.

In eerste instantie ging men uit van twee inzittenden in het neergestorte vliegtuig maar later werd bevestigd dat alleen de piloot Francisco Marín Núñez aan boord was. Pas drie uur na de crash konden reddingswerkers het levenloze lichaam vinden van de meer dan ervaren piloot van de Spaanse luchtmacht. 

Het vliegtuig in kwestie was een C-101 die door de Patrulla Águila gebruikt wordt bij vliegshows. De overleden piloot wist enkele jaren geleden het nieuws te bereiken nadat hij na een vliegshow zijn vriendin ten huwelijk vroeg.

Ga naar de inhoud