Carsharing met BlaBlaCar liever met Fernando Simón dan Rosalía in Spanje

Carsharing met BlaBlaCar liever met Fernando Simón dan Rosalía in Spanje
Beeld: BlaBlaCar

Carsharing met BlaBlaCar liever met Fernando Simón dan Rosalía in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De gebruikers van het in Spanje populaire carsharing platform BlaBlaCar hebben gekozen voor de directeur van het Centrum voor de coördinatie van gezondheidswaarschuwingen en noodsituaties Fernando Simón als favoriete bijrijder als er nog een stoel vrij is in een gedeelde auto. 20% van de 3.600 deelnemers aan deze enquête kozen voor Fernando Simón in plaats van de bekende zangeres Rosalía met 17% en de populaire Spaanse zanger Pablo Alboran met 16%.

De epidemioloog Fernando Simón is het boegbeeld geworden van de corona-crisis in Spanje omdat hij dagelijkse de berichtgeving doet wat betreft de corona-cijfers en op meestal een duidelijke en heldere manier de corona-kwestie aan het volk uitlegt. Of je het nu wel of niet eens bent met zijn manier van handelen en praten maakt nu even niet uit maar feit is dat iedereen in Spanje hem nu kent en dus ook graag in een gedeelde auto wil zitten.

Op de vraag welk duo men het liefst in een BlaBlaCar wil zien heeft 31% geantwoord dat dit de Spaanse premier Pedro Sánchez en de belangrijkste oppositieleider Pablo Casado moet worden. 20% koos voor Bill Gates en de Spaanse zanger Miguel Bosé (omdat deze erg kritisch en sceptisch is over de corona-crisis etc.). 19% koos voor de Real madrid trainer Zinedine Zidane en de Real Madrid aanvaller Bale omdat beiden niet door dezelfde deur kunnen.

LEESTIP: Het fenomeen BlaBlaCar en carsharing in Spanje

Verder werd er gevraagd welke bekende internationale persoonlijkheid men graag Spanje zou willen laten zien vanuit een BlaBlaCar gedeelde auto. Daaruit bleek dat 45% koos voor Angela Merkel, 29% voor Emmanuel Macron en 28% voor Ursula von der Leyen. 

Op het gebied van humor wil men het liefst in een gedeelde auto zitten met acteur Dani Rovira gevolgd door de actrice Paz Padilla en tv-presentator David Broncano. Wat betreft sporters staat de wereldbekende tennisser Rafael Nadal bovenaan de lijst gevolgd door de voormalige doelman Iker Casillas en motorcoureur Marc Marquez.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.