Noodweer in Murcia, Alicante en de Costa Blanca zorgt voor overstromingen en een dode

Noodweer in Murcia, Alicante en de Costa Blanca zorgt voor overstromingen en een dode
Beeld: @BomberosMurcia / twitter

Noodweer in Murcia, Alicante en de Costa Blanca zorgt voor overstromingen en een dode

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE/MURCIA – De Costa Blanca, de provincie Alicante en ook de Murcia regio hebben te maken gehad met enorm slecht weer. Op sommige plaatsen in de Marina Alta streek is meer dan 200 liter/m2 regen gevallen. Veel straten stonden blank, auto’s werden meegesleurd door het wassende water en wegen en stranden zijn compleet weggeslagen na de wolkbreuk in de Valencia regio en in Murcia.

De meest getroffen streken (comarcas) zijn Camp de Morverdre, L’Horta, La Costera, Marina Alta, Ribera Baixa, La Safor, Vall d’Albaida, Valle de Ayora-Cofrentes. In de gemeente Pego in het noorden van de provincie Alicante is 204 liter/m2 geregistreerd, 181 in Ràfel de la Almunia en 138 in Tavernes de la Valldigna., beiden in de provincie Valencia.

De Spaanse weerdienst AEMET had al een oranje weerwaarschuwing uitgegeven maar deze is inmiddels verlaagd naar geel. Mede door deze waarschuwing is de schade beperkt gebleven en zijn er in de Valencia regio geen mensen gewond geraakt of overleden.

Helaas is dat in de Murcia regio anders want daar is een inwoner van Javalí Viejo overleden. De man bevond zich op de begane grond in huis toen een enorme waterstroom door zijn woning trok. Het stoffelijk overschot werd 300 meter verder dan zijn woning gevonden. Dat gebeurde rond 2 uur ‘s nachts. In totaal zijn in dit dorp 15 woningen beschadigd en moesten de bewoners geëvacueerd worden.

Ga naar de inhoud