In Aragón wordt een nucleaire bunker geveild vanaf 750.000

In Aragón wordt een nucleaire bunker geveild vanaf 750.000
Beeld: Idealista / web

In Aragón wordt een nucleaire bunker geveild vanaf 750.000

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In Benabarre in de provincie Huesca wordt in oktober (2023) een bijzonder eigendom geveild. Het gaat om een atoomschuilkelder, ook bestand tegen aardbevingen. In totaal biedt de bunker drie tot vijf maanden autonomie. De bunker is bovendien ingericht als woonruimte voor 20 personen en komt met 4 hectare land.

De bunker is momenteel eigendom van een privébedrijf. Het gebouw werd gebouwd in 2011. Men wilde toen een schuilplaats bouwen voor tussen de 12 en 20 personen, die in het geval van een wereldoorlog of nucleaire ramp 3 tot 5 maanden autonomie zouden kunnen voorzien. Het gaat met andere woorden om één van de meest vooruitstrevende schuilplaatsen van Spanje. De bunker zal per opbod verkocht worden via het online veilingplatform Escrapalia.

Het huis bestaat uit een gelijkvloers en een kelder. De gelijkvloers is 70 vierkante meter groot. Er is een slaapkamer, twee badkamers, een keuken en een eetzaal in ondergebracht. De kelder is 150 vierkante meter, zo goed als onzichtbaar van buitenaf en uitgerust voor 12 tot 20 personen. Het gaat om een hoogwaardige structuur met strenge beveiliging.

De woning is voorzien van drinkwater en genoeg water om de tuin water te geven. Alles is in goede staat en modern ingericht. Er werd ook een generator van 15kW met 4.000 liter benzine en zonnepanelen in ondergebracht. Die komen met herlaadbare batterijen en een extra watertank van 15.000 liter.

De veiling zal worden gehouden op 11 oktober. Iedereen kan aan de veiling deelnemen. Om deel te nemen hoort men wel een waarborg van 37.500 euro op tafel leggen. Die krijg je gewoon terug als je de veiling niet wint, het hoort alleen je oprechte interesse te bewijzen.

Ga naar de inhoud