Hoe oud zijn de langstlevende honden in Spanje, Nederland en België?

Hoe oud zijn de langstlevende honden in Spanje, Nederland en België?
Beeld: via canva.com

Hoe oud zijn de langstlevende honden in Spanje, Nederland en België?

Dit artikel is 6 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Normaal wordt een hond niet ouder dan 13 of 14 jaar, maar er zijn natuurlijk uitzonderingen. Recent is in Portugal de oudste hond ter wereld overleden en dus vragen wij ons af wat de leeftijden zijn van de langstlevende honden op dit moment in Spanje, Nederland en België en wat de leeftijden waren van de oudste honden ooit in deze landen.

De gemiddelde levensduur van een hond is tussen de 10 en 13 jaar. Er zijn echter maar weinig honden die boven het gemiddelde uitkomen. Zoals Bobi, een hond uit Portugal die afgelopen weekend overleed op 31 jaar en 165 dagen oud. Deze Mastin del Alentejo had het Guinness World Record gebroken als de oudste hond ter wereld. Bobi werd geboren op 11 mei 1992. Maar wat zijn de oudste honden in Spanje, Nederland en België?

In Spanje was de oudste hond een labrador retriever genaamd Rufus, die 27 jaar en 11 maanden oud werd. In Nederland was de oudste hond een Jack Russell terriër genaamd Max, die 26 jaar en 10 maanden oud werd. In België was de oudste hond een bordercollie genaamd Bella, die 24 jaar en 11 maanden oud werd.

Op 26 oktober 2023 is de oudste hond in Spanje een Jack Russell Terriër genaamd Max, die 22 jaar en 10 maanden oud is. Hij woont in de stad Valencia. De oudste hond in Nederland is een Beagle genaamd Charlie, die 22 jaar en 7 maanden oud is. Hij woont in de stad Amsterdam. De oudste hond in België is een Poodle genaamd Bella, die 21 jaar en 8 maanden oud is. Ze woont in de stad Brussel.

Deze leeftijden zijn alleen gebaseerd op de informatie die beschikbaar is in openbare bronnen. Het is mogelijk dat er oudere honden zijn die niet bekend zijn bij het publiek.

Ga naar de inhoud