Málaga heeft een grote Rubiks kubus als kunstwerk in de jachthaven

Málaga heeft een grote Rubiks kubus als kunstwerk in de jachthaven
Beeld: YouTube screenshot

Málaga heeft een grote Rubiks kubus als kunstwerk in de jachthaven

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MÁLAGA – Sinds deze week heeft Málaga er een nieuw street-art kunstwerk bij van een zogenaamde ‘invader’. Het gaat om een grote Rubiks kubus die aangebracht is op de betonnen blokken van de golfbreker bij de ingang van de jachthaven van de Club Mediterraneo. De typisch felle kleuren van de ‘cubo de Rubik’ zijn een contrast met het grijs van de betonblokken.

Het gaat zeker niet om een kunstwerk in de stijl van Banksy en het zal ook niet de wereldpers gaan halen maar een ‘invader’ heeft opnieuw gebruik gemaakt van straatmeubilair om een stads-kunstwerk aan te brengen. Dat gebeurde in 2017 al met meer dan 30 kunstwerken in de vorm van mozaïeken van o.a. de Space Invaders en Pac Man die op gevels, kiosken en muren werden aangebracht.

Helaas gebeurde dat toen ook op enkele beschermde en architectonische gebouwen wat genoeg stof was voor de Malagueños om te discussiëren over de kunst of wat sommigen zien als een invasie van deze bekende straatkunstenaar. Of dat dit keer ook gaat gebeuren is nog niet bekend maar dezelfde of een andere kunstenaar heeft een van de grijze betonblokken van de golfbreker versierd met de kleuren van de Rubiks kubus.

Andere betonblokken hebben ook tekeningen, schilderingen of namen die aangebracht zijn maar dit nieuwe kunstwerk van een tot nu toe onbekende artiest valt erg op. De betonnen Rubiks kubus is aangebracht op een plaats waar niet veel gewandeld wordt dus waarschijnlijk hoopt de street-art kunstenaar dat de autoriteiten deze niet zullen verwijderen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.