Everzwijnen wandelen door het centrum van kustplaats Cambrils

Everzwijnen wandelen door het centrum van kustplaats Cambrils
Beeld: Diari de Tarragona

Everzwijnen wandelen door het centrum van kustplaats Cambrils

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – De everzwijnen komen steeds dichter bij de mens op zoek naar voedsel. Dit keer werden er vier ‘jabalís’ gespot in het centrum van de kustplaats Cambrils aan de Costa Dorada. De spontane wandeling gebeurde afgelopen maandag rond 4 uur ‘s-nachts dus veel inwoners zullen er niets van gemerkt hebben.

De everzwijnen werden gezien in de droge rivierbedding Riera de Alforja waar ze richting het strand liepen. In deze rivierbedding lopen normaal mensen met honden maar dit keer was het de beurt aan everzwijnen op zoek naar voedsel.

Volgens de lokale jagersvereniging is het niet ongebruikelijk dat er everzwijnen (jabalís) gezien worden in de Riera de Alforja droge rivierbedding die direct verbonden is in het binnenland met een jachtgebied (coto de caza). Deze in het wild levende dieren worden wel vaker gezien in de rivierbedding waar ze soms slapen maar zelden zo dicht bij de kust.

Toch is het niet de eerste keer aangezien nog niet zo lang geleden er een everzwijn gezien werd op het strand tussen de kustplaats Salou en de wijk Vilafortuny van Cambrils. In 2016 werden er ook diverse everzwijnen gespot op het strand van de wijk Vilafortuny in Cambrils. (wellicht wilden ze de redactie van SpanjeVandaag bezoeken haha)

Daarnaast komt het regelmatig voor dat men op wegen everzwijnen tegenkomt wat soms voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Het komt echter minder vaak voor dat er een hele groep gezien wordt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.