skip to Main Content
Everzwijnen wandelen door het centrum van kustplaats Cambrils
Diari de Tarragona

Everzwijnen wandelen door het centrum van kustplaats Cambrils

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – De everzwijnen komen steeds dichter bij de mens op zoek naar voedsel. Dit keer werden er vier ‘jabalís’ gespot in het centrum van de kustplaats Cambrils aan de Costa Dorada. De spontane wandeling gebeurde afgelopen maandag rond 4 uur ‘s-nachts dus veel inwoners zullen er niets van gemerkt hebben.

De everzwijnen werden gezien in de droge rivierbedding Riera de Alforja waar ze richting het strand liepen. In deze rivierbedding lopen normaal mensen met honden maar dit keer was het de beurt aan everzwijnen op zoek naar voedsel.

Volgens de lokale jagersvereniging is het niet ongebruikelijk dat er everzwijnen (jabalís) gezien worden in de Riera de Alforja droge rivierbedding die direct verbonden is in het binnenland met een jachtgebied (coto de caza). Deze in het wild levende dieren worden wel vaker gezien in de rivierbedding waar ze soms slapen maar zelden zo dicht bij de kust.

Toch is het niet de eerste keer aangezien nog niet zo lang geleden er een everzwijn gezien werd op het strand tussen de kustplaats Salou en de wijk Vilafortuny van Cambrils. In 2016 werden er ook diverse everzwijnen gespot op het strand van de wijk Vilafortuny in Cambrils. (wellicht wilden ze de redactie van SpanjeVandaag bezoeken haha)

Daarnaast komt het regelmatig voor dat men op wegen everzwijnen tegenkomt wat soms voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Het komt echter minder vaak voor dat er een hele groep gezien wordt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Ik lees ¨mooi toch¨ en ¨prachtig toch¨ en de natuur is zo mooi en nog wat positief bedoelde reacties.
  Zijn deze mensen nog net zo positief als deze dieren hun fraaie tuin omploegen en alles kapot maken waar soms jaren aan gewerkt is?
  Of als je moet leven van de opbrengst van je land en deze dieren vreten dus je inkomsten op?
  Zullen we dan gelijk een kudde van zeg ff 100 stuks uitnodigen bij de woningen van de mensen die zo positief over deze dieren zijn?? Eens kijken hoe lang het dan nog prachtige natuur is en leuk is etc.
  Dit zijn WILDE dieren, die horen niet in een dorp te lopen. Daarbij zijn ze ook nog eens levensgevaarlijk en kunnen met hun slagtanden enorme schade aan een mens toebrengen. De mens zorgt ervoor dat de natuur en de woonomgeving van de mens niet meer in evenwicht zijn, dat is een gegeven. Maar om ze nu maar in de dorpen te willen laten lopen, dat gaat toch een brug te ver lijkt me??

  Ik begrijp dat mensen het geweldig vinden om deze dieren van dichtbij te kunnen bekijken, maar er kleven denk ik meer nadelen aan het feit dat ze in de bewoonde wereld opduiken dan voordelen, maar hey, ieder zijn eigen.

  Nogmaals, ga er gezellig tussen lopen en probeer de lieve prachtige dieren eens te aaien….wel ff de hardloop schoenen aan doen, want u bent in voor de hardloopwedstrijd van uw leven als u dit gaat doen.

 2. Een dier dat vraagt met respect behandeld te worden als je geen geweer bij je hebt. Zeker met jongen. Niet grappig als ze voor je auto belanden. Als je pech hebt is deze erna total loss. Mooie dieren. In de paringstijd gaan ze zwerven….

 3. Gisteravond rond 9 uur,kwamen uit Els Poblets richting El Verger(heerlijk gegeten bij El Barril!),5 lekkere Ibericos over de weg richting het strand!Mooi maar wel gevaarlijk,rustig rijden dus in het donker!

 4. De echte vraag is wat gij om 4h ‘s morgens in een rivierbedding te zoeken hebt 🙂
  Op zoek naar voedsel schrijf je. Ja de snackbars waren gesloten op dat onchristelijk uur. Vraag me wel af hoe ze reageren als ze mensen tegenkomen? In de Belgische Ardennen is het immers oppassen geblazen!!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken