Search
menu
Search

Everzwijnen wandelen door het centrum van kustplaats Cambrils

Oeps ... foto ontbreekt!

Everzwijnen wandelen door het centrum van kustplaats Cambrils

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – De everzwijnen komen steeds dichter bij de mens op zoek naar voedsel. Dit keer werden er vier ‘jabalís’ gespot in het centrum van de kustplaats Cambrils aan de Costa Dorada. De spontane wandeling gebeurde afgelopen maandag rond 4 uur ‘s-nachts dus veel inwoners zullen er niets van gemerkt hebben.

De everzwijnen werden gezien in de droge rivierbedding Riera de Alforja waar ze richting het strand liepen. In deze rivierbedding lopen normaal mensen met honden maar dit keer was het de beurt aan everzwijnen op zoek naar voedsel.

Volgens de lokale jagersvereniging is het niet ongebruikelijk dat er everzwijnen (jabalís) gezien worden in de Riera de Alforja droge rivierbedding die direct verbonden is in het binnenland met een jachtgebied (coto de caza). Deze in het wild levende dieren worden wel vaker gezien in de rivierbedding waar ze soms slapen maar zelden zo dicht bij de kust.

Toch is het niet de eerste keer aangezien nog niet zo lang geleden er een everzwijn gezien werd op het strand tussen de kustplaats Salou en de wijk Vilafortuny van Cambrils. In 2016 werden er ook diverse everzwijnen gespot op het strand van de wijk Vilafortuny in Cambrils. (wellicht wilden ze de redactie van SpanjeVandaag bezoeken haha)

Daarnaast komt het regelmatig voor dat men op wegen everzwijnen tegenkomt wat soms voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Het komt echter minder vaak voor dat er een hele groep gezien wordt.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?