Grappige en bizarre paella creaties zijn een succes op social media

Grappige en bizarre paella creaties zijn een succes op social media
Beeld: @drepaoofficial / instagram

Grappige en bizarre paella creaties zijn een succes op social media

De paella is een van de meest iconische gerechten van Spanje, met talloze heerlijke variaties. Van zeevruchten tot vlees en groenten, heeft elke paella zijn eigen unieke smaak. Echter, recente paella creaties op sociale media hebben de grenzen van dit traditionele gerecht flink opgerekt. Deze buitengewone varianten zijn niet alleen bizar, maar ook hilarisch om te zien. Maak je klaar voor een culinaire rollercoaster van zoete en absurdistische paella creaties! Onderaan dit artikel kun je de Instagram-video’s bekijken.

De paella is een rijstgerecht dat oorspronkelijk uit Valencia komt. Het wordt gekookt in een speciale, platte pan en bevat typisch rijst, groenten, gevogelte, vlees of zeevruchten. Deze klassieke combinaties zijn al heerlijk op zich, maar sommige creatieve zielen hebben besloten om de grenzen op te rekken met absurdistische ingrediënten.

Stel je eens een paella voor waar de rijst wordt gekookt in fruitsap in plaats van water! Een Canadese content-creator genaamd Dre Pao die in Spanje woont, heeft meerdere unieke varianten bedacht en deelt zijn grappige creaties op TikTok en Instagram. Hij gaat zelfs zo ver dat hij zichzelf “The Paella King” noemt … hij durft wel.

Een voorbeeld van een van zijn creaties is de fruitige paella met aardbeien en bosbessen tot kiwi’s, sinaasappels en druiven, waarbij de rijst klaargemaakt wordt met een drankje genaamd BiFrutas (melk met fruitsap). Dit is paella zoals je die nog nooit hebt gezien.

Maar dat is nog niet alles! Dre Pao heeft ook paella’s gemaakt met KitKat, wafels, tiramisù en granen. Je leest het goed, deze zoetekauw heeft de paella compleet op zijn kop gezet door rijst te koken in melk of koffie en vervolgens te decoreren met allerlei gebakjes en snoepjes.

De absurde paella creaties van Dre Pao hebben de wereld over gereisd via sociale media. Zelfs het officiële Twitter-account van het fruitmerk Bifrutas deelde de “Bifrutas Rijst” video, met de grappige opmerking “Rijst met dingen, maar lekkere dingen.”

Hoewel sommige critici deze innovaties als een aanfluiting op de traditionele paella zien, kunnen de meeste mensen er wel de humor van inzien. Zelf zegt de bedenker “Ik weet dat mijn recepten een beetje gek zijn, maar dat maakt het juist zo leuk om te maken en te delen. Ik hoop dat mensen er net zo veel lol aan beleven als ik!”

Dre Pao verzint, naast de bizarre paella creaties, al jaren vreemde en grappige voedselcombinaties en deelt op zijn Instagram-account. Naast de paella video’s, kun je hier ook recepten vinden voor tosti’s met lolly’s en ham, paella sandwiches en kip met Nesquik en granen … je kunt het zo gek niet bedenken. Wil je dit jaar tijdens de Paasbrunch dus iets anders presteren, succes met deze creaties.

Ga naar de inhoud