Ryanair start op 1 juli met vluchten naar Spanje

Ryanair start op 1 juli met vluchten naar Spanje
Beeld: Ryanair

Ryanair start op 1 juli met vluchten naar Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Al eerder heeft Ryanair laten weten dat de budgetvlieger de intentie had om op 1 juli weer te beginnen met vliegen. Nu is dat officieel bevestigd en is het al mogelijk om vluchten naar Spanje en vanuit Spanje naar o.a. Nederland en België te boeken. In tegenstelling tot andere luchtvaartmaatschappijen heeft Ryanair gewacht op de officiële bevestiging van het openen van de grenzen in Spanje.

Ryanair gaat meteen goed van start met per dag zo’n 1.000 vluchten wat 90% is van de totaal aantal routes. Doordat er veel minder gevlogen zal gaan worden vanaf 1 juli ligt de stoelcapaciteit ook lager met zo’n 40%, aldus het persbericht van de Ierse budgetmaatschappij.

Alle passagiers moeten rekening houden met corona-maatregelen zoals het dragen van mondkapjes en het meten van temperaturen. Een van de meest omstreden maatregelen die te maken heeft met het verbod op het vormen van rijen wachtende mensen in de gangpaden, is het vragen om naar het toilet te mogen gaan.

Ryanair geeft aan nog niet naar en vanaf alle Europese bestemmingen te gaan vliegen maar Spanje, Nederland, België en Duitsland behoren er in ieder geval wel bij.

Om erachter te komen welke vluchten naar Spanje weer mogelijk zijn vanaf 1 juli en naar welke bestemmingen gevlogen wordt in Spanje, dien je naar de website van Ryanair te gaan.

Andere maatschappijen

Ryanair voegt zich in het rijtje van de weinige luchtvaartmaatschappijen die bevestigd hebben weer te gaan vliegen. KLM is reeds op 3 mei begonnen met vluchten naar Barcelona en Madrid terwijl Transavia aangeeft vanaf 4 juni te gaan vliegen naar Málaga. Brussels Airlines heeft gemeld vanaf 15 juni weer naar o.a. Spanje te gaan vliegen, net zoals het Duitse Lufthansa.

Grenscontroles

Maar zoals we al vaker hebben aangegeven in onze eerder geplaatste artikelen, komt op dit moment en zolang als er grenscontroles zijn niet iedereen zomaar Spanje binnen. Om maar twee eisen op te noemen, men dient of de Spaanse nationaliteit te hebben of officieel de resident-status te hebben in Spanje. Vakantievluchten zijn tot 1 juli in principe niet mogelijk (op dit moment).

Meer uitgebreide informatie lees je HIER want we gaan het niet nogmaals in dit artikel allemaal herhalen 😉

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.