Search
menu
Search

De ‘Caminito del Rey’ van de Costa Blanca in Relleu wordt uitgebreid

De 'Caminito del Rey’ van de Costa Blanca in Relleu wordt uitgebreid
Beeld: relleu turisme / web

De ‘Caminito del Rey’ van de Costa Blanca in Relleu wordt uitgebreid

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Na iets meer dan een jaar in gebruik te zijn geweest, heeft de voetgangersbrug over de kloof van het Relleu-stuwmeer zich ontwikkeld tot een toeristische trekpleister voor zowel de lokale gemeente als voor de omliggende Marina Baixa-regio aan de Costa Blanca. Dit initiatief, dat in 2021 van start ging met dit doel, is in een opmerkelijk korte tijd bereikt. Met een pad van 212 meter lang, op een hoogte van ongeveer 60 meter, staan de voetgangersbrug en wandelpad op het punt een nieuwe fase in te gaan die haar lengte bijna zal verdubbelen. In het kader hiervan heeft het stadsbestuur een aanbesteding gepubliceerd om de brug met een extra 150 meter uit te breiden. De einddoelstelling is om op termijn een rondlopende route te vormen.

Het nieuw te bouwen deel zal zich uitstrekken tussen het einde van de bestaande voetgangersbrug, waar het glazen uitkijkplatform is geplaatst, en het zal de route voortzetten die vastzit aan de rotsachtige façade van de kloof om zo het natuurlijke schoon en landschap van Relleu te benadrukken. Tijdens deze route zullen bezoekers een smal kalksteenkanaal betreden dat door natuurlijke processen is gevormd, met een opmerkelijke milieu- en historische waarde, tegen de achtergrond van het gemeentelijke stuwmeer en de kloof van de Amadorio-rivier. Tot midden 19e eeuw was er geen dam die zo hoog en smal was als die in Relleu.

De burgemeester van Relleu gaf (in verkiezingstijd) aan dat gedurende de bouwwerkzaamheden de bestaande voetgangersbrug open zal blijven. Het nieuw te bouwen segment zal leiden tot een afdaling naar het Estret de Pantà. De ingang blijft hetzelfde als nu, en in een volgende fase zal men verder gaan waar men stopte om de rivier over te steken en terug te keren naar het startpunt. In dit geval zal de loopbrug trapsgewijs worden opgebouwd, met als doel om tot de bodem van de kloof af te dalen en ongeveer acht meter boven deze te blijven.

De voetgangersbrug is elke dag van de week geopend van 9 tot 17.30 euro (laatste toegang om 17 uur) en heeft een kostprijs (voor het onderhoud) van 2,50 euro voor iedereen vanaf 12 jaar en 1,50 euro voor iedereen jonger dan 12 jaar en 65 jaar of ouder. Inwoners van Relleu kunnen gratis gebruikmaken van de ‘pasarela’.

relleu
De provincie Alicante heeft een spectaculaire ‘Caminito del Rey’ wandelpad nabij Villajoyosa
De provincie Alicante heeft er nabij Villajoyosa in de gemeente Relleu een nieuw spectaculair wandelpad bijgekregen met een ‘Caminito del Rey’ achtige const …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud