Ongerustheid in Barcelona vanwege dieven op motoren

Ongerustheid in Barcelona vanwege dieven op motoren
Beeld: 123rf

Ongerustheid in Barcelona vanwege dieven op motoren

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – In de Catalaanse stad Barcelona is alarm geslagen vanwege de toename van dieven die op motoren zitten en personen op straat overvallen of recepties van hotels beroven. De afgelopen weken zijn er in Barcelona diverse hotels geweest die beroofd zijn door dieven die op een motor voorrijden, de receptie binnenlopen en deze onder bedreiging van een vuurwapen te beroven om daarna weer weg te rijden.

Naast de berovingen in recepties van hotels zijn er ook diverse mensen op straat beroofd door dieven op motoren. Een van deze personen is een medewerkster van het ministerie van Cultuur van Zuid Korea bij wie de tas werd gestolen. In de worsteling die ontstond kwam zij hard op de grond terecht en werd ze zwaargewond in een ziekenhuis opgenomen waar men vreest voor haar leven.

Volgens de vereniging van hoteleigenaren in Barcelona zijn de berovingen van recepties door dieven op motoren niets nieuws en is dat de laatste jaren wel vaker gebeurd maar de laatste weken is het aantal berovingen flink toegenomen.

De Catalaanse politie is inmiddels met een onderzoek gestart naar de beroving van de Zuid Koreaanse politicus. Daarnaast onderzoekt men de hotel berovingen maar zijn er nog geen arrestaties verricht.

Veel inwoners van Barcelona zijn van mening dat de onveiligheid in de stad de laatste jaren is toegenomen. Het gaat daarbij dan om berovingen met geweld en zakkenrollers op straat, terrassen, in bars/restaurants en bij het openbaar vervoer. Ook bezoekers van Barcelona noemen de veiligheid op straat als grootste probleem.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.