Ongerustheid in Barcelona vanwege dieven op motoren

Ongerustheid in Barcelona vanwege dieven op motoren
Beeld: 123rf

BARCELONA – In de Catalaanse stad Barcelona is alarm geslagen vanwege de toename van dieven die op motoren zitten en personen op straat overvallen of recepties van hotels beroven. De afgelopen weken zijn er in Barcelona diverse hotels geweest die beroofd zijn door dieven die op een motor voorrijden, de receptie binnenlopen en deze onder bedreiging van een vuurwapen te beroven om daarna weer weg te rijden.

Naast de berovingen in recepties van hotels zijn er ook diverse mensen op straat beroofd door dieven op motoren. Een van deze personen is een medewerkster van het ministerie van Cultuur van Zuid Korea bij wie de tas werd gestolen. In de worsteling die ontstond kwam zij hard op de grond terecht en werd ze zwaargewond in een ziekenhuis opgenomen waar men vreest voor haar leven.

Volgens de vereniging van hoteleigenaren in Barcelona zijn de berovingen van recepties door dieven op motoren niets nieuws en is dat de laatste jaren wel vaker gebeurd maar de laatste weken is het aantal berovingen flink toegenomen.

De Catalaanse politie is inmiddels met een onderzoek gestart naar de beroving van de Zuid Koreaanse politicus. Daarnaast onderzoekt men de hotel berovingen maar zijn er nog geen arrestaties verricht.

Veel inwoners van Barcelona zijn van mening dat de onveiligheid in de stad de laatste jaren is toegenomen. Het gaat daarbij dan om berovingen met geweld en zakkenrollers op straat, terrassen, in bars/restaurants en bij het openbaar vervoer. Ook bezoekers van Barcelona noemen de veiligheid op straat als grootste probleem.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

7
Reageer op dit artikel

4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Robert Lemm

Interessant hoe in het naar separatisme neigende Catalonië juist zoveel misdaad is die de plaatselijke overheid maar niet de baas wordt.

Ernest

Misschien is dat een heel goed idee dat standrechtelijk executeren van ongewenste “mensen”!!!!! In het verleden is dat ook zo succesvol geweest….. goederentreinen vol….
We halen….en we zijn die mensen met die witte huidskleur….alle rijkdommen uit “de ontwikkelingslanden”.
Beschuldigingen ze nu van criminaliteit….veruit de meeste overvallen, even voor de goede orde in onze zaak in Nederland werden uitgevoerd door “de goede” Nederlanders!! Eerlijker verdelen van welvaart…maar ja dat is net zo een illusie als sneeuw morgen aan de Costa del Sol!!! Het blijft altijd heerlijk minderheden overal de schuld van te geven!!

Eddy

Zodat ik al een paar maal heb gezegd stoppen met pamperen en hun handen eraf kappen als ze gepakt worden.En stoppen met hunne invoer want sindsdien is heel europa een crimineel getto geworden.

Piet Paëlla

Het stelen, een ander beroven is zo oud als de mensheid en is “forever”.
Als je op straat beroofd wordt, probeer dan uit alle macht diegene te slaan, te schoppen en hem voor z’n leven te verminken.
Ik ben daar eens getuige van geweest, een rugzaktoerist sloeg zijn berover helemaal overhoop en bleef bewusteloos liggen.
Dan leer je het wel af.

Theresa

Oh Ja Eddy, jij weet waar die gasten vandaan komen.
Ik weet dat niet, maar wat ik wel weet is dat ik vele jaren geleden in Barcelona met mijn zusje in de val gelokt werd door een stelletje oplichters…. uit Spanje!
De ober van het terras heeft ze weggejaagd.
Deze criminaliteit is een ramp voor iedereen, en wordt niet door de overheid aangepakt. Barcelona is best gevaarlijk.
Woon je daar trouwens?

TCR

Gewoon standrechtelijk executeren, maar dat mag niet. Dan maar deze overlast voor lief nemen.

johngastel1418@hotmail.com

Een goed idee overal gelijk invoeren

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.