Veel regen en overstromingen door slecht weer in Spanje

Veel regen en overstromingen door slecht weer in Spanje
Beeld: Archieffoto

Veel regen en overstromingen door slecht weer in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op veel plaatsen in Spanje is het slecht weer met grote hoeveelheden regen, harde windstoten, tornado’s en onweer. Maandag viel er veel neerslag in de vorm van regen en hagel in de regio’s Madrid, Toledo, Segovia en Ávila waar ook diverse overstromingen waren en straten, pleinen en parkeergarages blank stonden.

Volgens de kranten is de gemeente Arganda del Rey in de regio Madrid maandag het zwaarst getroffen met 46,4 liter regenwater per m2. In de stad Madrid werd in het Retiro park 23,9 liter/m2 gemeten en bij de Universiteit 31,1 liter/m2. 

Maar ook op andere plaatsen in het land, van het midden naar het zuiden en oosten, heeft de regen goed huisgehouden met 43,4 liter/m2 bij Lora de Estepa (Sevilla), 34 liter/m2 bij Alhama de Aragón, 30,6 liter/m2 bij Segovia en 28,8 liter/m2 bij Salamanca.

Málaga

Zoals in ons eerder geplaatste artikel te lezen was heeft men bij Campillos in de provincie Málaga te maken gehad met twee tornado’s die voor schade gezorgd hebben aan diverse huizen en een schuur waar ook geiten om het leven zijn gekomen compleet heeft verwoest.

Alicante

Op het moment van schrijven heeft de provincie Alicante en ook andere delen van de regio Valencia te maken met onweer en bliksem waarbij er gesproken wordt over meer dan 2.000 blikseminslagen. De Spaanse weerdienst Aemet heeft een weeralarm ingesteld tot 18 uur dinsdagmiddag. Het regent ook maar lang niet zoveel als in het midden van het land.

Ibiza en Mallorca

Ook het eiland Ibiza heeft al te maken gehad met de regenval en onweer met veel bliksem tijdens een elektrische storm. Men schrijft over 300 blikseminslagen per minuut. Het slechte weer is op weg naar het buureiland Mallorca waar ook veel regen verwacht wordt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.