In Spanje wordt 0,10 euro of meer gevraagd per ijsklontje

In Spanje wordt 0,10 euro gevraagd per ijsklontje
Beeld: @RUIZ_CALVENTE / twitter

In Spanje wordt 0,10 euro of meer gevraagd per ijsklontje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Eerder hebben we al geschreven over een tekort aan ijsklontjes in Spanje en nu beginnen horecaondernemers ook al geld te vragen per ijsklontje. Op social media wordt door klanten geklaagd dat men 0,10 euro per ijsklontje durft te vragen waardoor een ‘café con hielo’ plots zomaar 0,60 euro duurder kan zijn. 

In het onderstaande geval gaat het om een cliënte van een bar in Zaragoza waar 0,60 euro werd gevraagd voor 6 ijsklontjes om twee ijskoffies te maken, drie ijsklontjes voor een ‘café con hielo’ met een ‘cortado’ en drie ijsklontjes voor een ijskoude ‘café con leche’. 

Dat is echter niet de eerste keer en ook niet het eerste jaar dat hierover geklaagd wordt door social media gebruikers. Maar hoe vreemd het ook klinkt, volgens consumentenorganisaties is het vragen van een bepaald bedrag voor een ijsklontje toegestaan mits dat ook zo aangegeven staat op de prijslijst. Het mag niet als een verrassing komen achteraf. Is dat wel het geval dan heb je het recht om daarover te klagen.

In de meeste gevallen wordt een extra bedrag per ijsklontje gevraagd bij een koffie met ijs (café con hielo) maar er zijn ook gevallen bekend dat voor een lekker koud glas frisdrank er één ijsklontje bij zit en als je meer wilt daarvoor moet betalen.

ijsklontjes
Er zijn geen ijsklontjes meer in Spanje maar hoe komt dat?
Er is steeds meer een gebrek aan ijsklontjes in Spanje wat betekent dat de sangría, tinto de verano en andere gekoelde drankjes wellicht geen ijsklontjes hebben maar waarom is dat zo?
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud