IKEA vertraagt verkoop zonnepanelen in Spanje tot tenminste 2021

IKEA
Beeld: IKEA

IKEA vertraagt verkoop zonnepanelen in Spanje tot tenminste 2021

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Weliswaar riep IKEA in 2013 al ‘vi är redo’ wat Zweeds is voor ‘wij zijn er klaar voor’ wat betreft de verkoop van zonnepanelen in Spanje maar het lijkt erop dat de klanten na een voorzichtige poging in dat jaar nog tot minimaal het jaar 2021 moeten wachten om zonnepanelen bij de IKEA te kunnen kopen.

Het Zweedse meubelconcern wil net zoals in andere landen waaronder Nederland en België zonnepanelen gaan verkopen aan particulieren en families in Spanje. Zon is er genoeg in het Zuid Europese land en IKEA ziet grote mogelijkheden om in Spanje op grote schaal en tegen gereduceerde tarieven zonnepanelen te gaan leveren.

Net zoals in Nederland en België kan IKEA beginnen met de verkoop van zonnepanelen pakketten die niet duurder hoeven te zijn dan 4.400 euro alles inclusief (als IKEA Family lid met korting). In 2013 heeft IKEA reeds geprobeerd zonnepanelen te verkopen in Spanje maar dat werd door de nieuwe wetten van 2015 tegengewerkt. 

Hierdoor werden de verkopen op een zeer laag pitje gezet in Spanje en wachtte men geduldig af totdat de wetten weer positiever zouden zijn voor de particuliere zonnepaneelhouders in het land, iets wat in 2018 gebeurde met de komst van een nieuwe socialistische regering die naar Brussel luisterde.

Enkele jaren geleden meldde IKEA nog dat de introductie van zonnepanelen via het Home Solar systeem uitgesteld zou worden tot 2025 maar dat lijkt dus nu eerder te worden in 2021.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.