Search
menu
Search

IKEA vertraagt verkoop zonnepanelen in Spanje tot tenminste 2021

IKEA
Beeld: IKEA

IKEA vertraagt verkoop zonnepanelen in Spanje tot tenminste 2021

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Weliswaar riep IKEA in 2013 al ‘vi är redo’ wat Zweeds is voor ‘wij zijn er klaar voor’ wat betreft de verkoop van zonnepanelen in Spanje maar het lijkt erop dat de klanten na een voorzichtige poging in dat jaar nog tot minimaal het jaar 2021 moeten wachten om zonnepanelen bij de IKEA te kunnen kopen.

Het Zweedse meubelconcern wil net zoals in andere landen waaronder Nederland en België zonnepanelen gaan verkopen aan particulieren en families in Spanje. Zon is er genoeg in het Zuid Europese land en IKEA ziet grote mogelijkheden om in Spanje op grote schaal en tegen gereduceerde tarieven zonnepanelen te gaan leveren.

Net zoals in Nederland en België kan IKEA beginnen met de verkoop van zonnepanelen pakketten die niet duurder hoeven te zijn dan 4.400 euro alles inclusief (als IKEA Family lid met korting). In 2013 heeft IKEA reeds geprobeerd zonnepanelen te verkopen in Spanje maar dat werd door de nieuwe wetten van 2015 tegengewerkt. 

Hierdoor werden de verkopen op een zeer laag pitje gezet in Spanje en wachtte men geduldig af totdat de wetten weer positiever zouden zijn voor de particuliere zonnepaneelhouders in het land, iets wat in 2018 gebeurde met de komst van een nieuwe socialistische regering die naar Brussel luisterde.

Enkele jaren geleden meldde IKEA nog dat de introductie van zonnepanelen via het Home Solar systeem uitgesteld zou worden tot 2025 maar dat lijkt dus nu eerder te worden in 2021.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?