Bijna grootste Drive In Bioscoop van Europa opent 8 oktober in Málaga met ‘Grease’

Bijna grootste Drive In Bioscoop van Europa opent 8 oktober in Málaga met 'Grease'
Beeld: Málaga Hoy

Bijna grootste Drive In Bioscoop van Europa opent 8 oktober in Málaga met ‘Grease’

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Op 9 oktober opent in Málaga de eerste Drive In Bioscoop van Andalusië wat tevens de op een na grootste zal zijn van Spanje en daarnaast van heel Europa haar deuren. En dat doet Autocine Málaga Metrovacesa met de film Grease, hoe kan het ook anders.

De eerste Drive In Bioscoop van Andalusië viert het openingsfeest op vrijdag 8 oktober maar de eerste echte filmvoorstelling van Grease begint op zaterdag 9 oktober. En dat doet de Autocine Málaga met speciale activiteiten zoals een rockabilly concert en trouwerijen in Elvis Las Vegas stijl maar er zijn ook kinderactiviteiten, foodtrucks en nog meer muziek gedurende het hele eerste weekend en de dagen daarna.

Kaartjes zijn te koop via DEZE website voor 6 euro maar er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar waaronder maximaal 250 auto’s. Grease wordt zoals dat gebruikelijk is in het Spaans nagesynchroniseerd getoond maar dat mag voor buitenlandse bezoekers de pret niet drukken want wie kent de liedjes nu niet?

De opening is goed nieuws dus voor die bioscoop fans die het leuk vinden om naar de nieuwste of all-time classics films te kijken op een 250 m2 groot scherm in plaats van dat kleine Netflix gedoe 😉. Nadat de Drive In Bioscopen lange tijd nergens te vinden waren heeft de corona-pandemie ervoor gezorgd dat deze vorm van films kijken weer populair is geworden in Spanje

De Drive In Bioscoop van Málaga is een initiatief van de eigenaren van Autocine Madrid Race. Deze is gelegen op een terrein van 16.000 vierkante meter en biedt plaats aan 250 personenwagens maar ook 250 ligbedden voor de bioscoopbezoekers die of niet met eigen vervoer of liever lui achterover liggend de films willen kijken. 

Deze Drive In Bioscoop bevindt zich op slechts 15 minuten rijden van het centrum van Málaga en biedt ook kinderspeelruimtes, horeca voorzieningen, foodtrucks, ruimtes voor evenementen en een ruimte waar ook scooter en motorrijders naar de films kunnen kijken (of hun tweewielers parkeren).

In Alicante is sinds 11 juni 2020 de grootste Drive In Bioscoop van Spanje en Europa te vinden op een terrein van 45.000 vierkante meter dat plaats biedt aan 400 personenwagens. Cinemacar Alicante biedt een uitgebreid programma aan films en activiteiten zoals live muziek en optredens. LEES HIER meer informatie.

Ga naar de inhoud