Trainer van nabij Madrid gestolen hulphond heeft verhaal zelf verzonnen

Trainer van gestolen hulphond heeft verhaal zelf verzonnen
Beeld: Policía Local Aranjuez / Twitter

Trainer van nabij Madrid gestolen hulphond heeft verhaal zelf verzonnen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De op tv emotionele trainer van Pocahontas die onder bedreiging van een pistool door vier onbekende mannen in een bestelbus nabij Madrid werd gestolen, heeft het verhaal zelf verzonnen. Wat daarvoor de reden was is nog niet bekend maar de zwarte labrador hulphond die als eindbestemming een familie heeft waar een 15-jarig meisje al jaren op haar hond wacht is gezond en is terecht.

Het nieuws was dat afgelopen 20 januari in Aranjuez nabij Madrid onder bedreiging van een pistool een zwarte labrador werd gestolen. Het ging in dit geval echter niet om een normale hond maar een speciaal getrainde hulphond die als bestemming haar nieuwe baasje, een 15-jarig gehandicapt meisje, had. 

De hond werd zogenaamd gestolen toen de trainer op straat liep tijdens een dagelijkse trainingssessie. Althans dat was het verhaal waar veel mensen, inclusief de politie die het onderzoek deed, al vraagtekens bij zetten.

Trainer Alfonso García die voor de stichting Fundación Bocalán del Perro de Ayuda Social werkte blijkt het hele verhaal verzonnen te hebben. Zelf verscheen hij al huilend en ogenschijnlijk geschrokken op tv maar nu is gebleken dat hij alles in scène heeft gezet . Wat daarvoor de reden was en wat hij daarmee wilde bereiken is nog onbekend maar hij is door de politie aangehouden en kan een boete en tot twee jaar celstraf krijgen voor valse aangifte.

Helaas zal het 15-jarige meisje dat al meer dan drie jaar op haar speciale hulphond wacht nog langer moeten wachten want de stichting die bezig is de hond te trainen heeft nog enkele maanden nodig om het proces verder af te werken. 

Het belangrijkste is dat de politie van Aranjuez Pocahontas heeft weten terug te vinden, dat de liegende trainer is aangehouden en een straf zal krijgen en dat het gehandicapte meisje binnenkort haar hond kan krijgen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.