Trainer van nabij Madrid gestolen hulphond heeft verhaal zelf verzonnen

Trainer van gestolen hulphond heeft verhaal zelf verzonnen
Beeld: Policía Local Aranjuez / Twitter

MADRID – De op tv emotionele trainer van Pocahontas die onder bedreiging van een pistool door vier onbekende mannen in een bestelbus nabij Madrid werd gestolen, heeft het verhaal zelf verzonnen. Wat daarvoor de reden was is nog niet bekend maar de zwarte labrador hulphond die als eindbestemming een familie heeft waar een 15-jarig meisje al jaren op haar hond wacht is gezond en is terecht.

Het nieuws was dat afgelopen 20 januari in Aranjuez nabij Madrid onder bedreiging van een pistool een zwarte labrador werd gestolen. Het ging in dit geval echter niet om een normale hond maar een speciaal getrainde hulphond die als bestemming haar nieuwe baasje, een 15-jarig gehandicapt meisje, had. 

De hond werd zogenaamd gestolen toen de trainer op straat liep tijdens een dagelijkse trainingssessie. Althans dat was het verhaal waar veel mensen, inclusief de politie die het onderzoek deed, al vraagtekens bij zetten.

Trainer Alfonso García die voor de stichting Fundación Bocalán del Perro de Ayuda Social werkte blijkt het hele verhaal verzonnen te hebben. Zelf verscheen hij al huilend en ogenschijnlijk geschrokken op tv maar nu is gebleken dat hij alles in scène heeft gezet. Wat daarvoor de reden was en wat hij daarmee wilde bereiken is nog onbekend maar hij is door de politie aangehouden en kan een boete en tot twee jaar celstraf krijgen voor valse aangifte.

Helaas zal het 15-jarige meisje dat al meer dan drie jaar op haar speciale hulphond wacht nog langer moeten wachten want de stichting die bezig is de hond te trainen heeft nog enkele maanden nodig om het proces verder af te werken. 

Het belangrijkste is dat de politie van Aranjuez Pocahontas heeft weten terug te vinden, dat de liegende trainer is aangehouden en een straf zal krijgen en dat het gehandicapte meisje binnenkort haar hond kan krijgen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

3
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
karin

ben toch wel heel blij dat het niet waar is. Je moet er toch niet aan denken dat je hond op zo´n manier wordt gestolen. Ik was echt geschokt door dit verhaal

Pank

Eric gaf de politie de 23ste al een hind in de goede richting. Jammer dat een aantal reageerders dat met een minnetje beloonden.

Eugenia

Gelukkig is de hond terecht en in goede gezondheid. Hopelijk Is hij binnenkort fit genoeg om als hulphond te fungeren voor het meisje dat op hem wacht. En wat de trainer betreft…..ik vermoed dat hij vooral mentale hulp nodig heeft.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.