Levenslang gratis Canarische bananen voor YouTubers die Andorra verlaten

Levenslang gratis Canarische bananen voor YouTubers die Andorra verlaten
Beeld: Plátano de Canarias / Twitter

Levenslang gratis Canarische bananen voor YouTubers die Andorra verlaten

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Er wordt veel gediscussieerd over de jonge YouTubers, Instagrammers en influencers die vanwege belastingtechnische redenen van Spanje naar Andorra verhuizen. Er zijn voor- maar ook tegenstanders waarbij de discussies vaak hoog oplopen op de sociale media want vertrekkende influencers worden gezien als belastingontduikers en landverraders.

Daarom heeft Plátano de Canarias ofwel de bananen van de Canarische Eilanden besloten een beloning te geven aan alle influencers, YouTubers en Instagrammers die van Andorra terugkeren naar hun thuis- en geboorteland Spanje en daar hun belastingverplichtingen voldoen, net zoals andere Spanjaarden.

De terugkerende jonge bekendheden krijgen namelijk na terugkeer in Spanje levenslang een lading bananen van de Canarische Eilanden cadeau. Als dat geen goede en ‘gewichtige’ reden is om terug te keren van het koude en kleine Andorra naar het grote en warme Spanje dan weten wij het ook niet meer.

LEESTIP:
Bekende Spaans Youtuber Elrubius gaat vanwege belastingen in Andorra wonen

Plátano de Canarias heeft op Twitter onder de hashtag #TrubutiALoNuestro ook al eens positief gereageerd op de YouTuber @Spursio die geboren is in Andorra maar juist naar Spanje is verhuisd (weliswaar op zeer jonge leeftijd). Maar deze Andorraan heeft wel een Andorraans paspoort, iets waar Spaanse vertrekkende internet bekendheden geen kans op zullen maken.

Ga naar de inhoud