Te koop in Asturië een schoolgebouw omdat er geen leerlingen meer zijn

Te koop in Asturië een schoolgebouw omdat er geen leerlingen meer zijn
Beeld: idealista.es / web

Te koop in Asturië een schoolgebouw omdat er geen leerlingen meer zijn

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

OVIEDO – In de autonome regio Asturië in het noorden van Spanje staat een schoolgebouw te koop. Het gaat om meerdere gebouwen van het ‘Colegio Reina Adosinda’ dat niet meer in gebruik is omdat het dorp Pravia geen schoolgaande kinderen meer heeft. Het geheel is te koop op het woningportaal idealista voor 450.000 euro.

Het te koop aanbieden van een compleet schoolgebouw geeft de situatie van veel dorpen aan, het gebrek aan schoolgaande kinderen en de vergrijzing van de inwoners. Het schoolgebouw staat te koop in Pravia, dat onderdeel is van de streek van Aviles in de autonome regio Asturië.

Pravia bevindt zich op minder dan 40 minuten rijden van de stad Oviedo en de stad Gijón terwijl de stranden van bv. het toeristische Cudillero zich op minder dan 20 minuten rijden bevinden. 

Het pand bestaat uit verschillende gebouwen met klaslokalen, keuken, grote eetzaal, kantoren, diverse kamers en een gymzaal verspreid over de gehele oppervlakte van het complex. Er zijn drie verdiepingen die samen meer dan 3.000 m² groot zijn. Het geheel bevindt zich in goede staat.

In de buitenruimtes bevinden zich een groot geasfalteerd plein met sportfaciliteiten, een groot terras en zelfs een kleine kapel. Het geheel kan natuurlijk als een school gebruikt worden (denk bv. aan een taalschool), maar kan ook dienst doen als opvangcentrum voor ouderen of studenten of appartementenverhuur.

Ga naar de inhoud