Slechts één Oscar gaat naar Spanje: beste korte animatiefilm voor ‘El limpiaparabrisas’

Slechts één Oscar gaat naar Spanje: beste korte animatiefilm voor ‘El limpaparabrisas’
Beeld: Europa Press

Slechts één Oscar gaat naar Spanje: beste korte animatiefilm voor ‘El limpiaparabrisas’

MADRID – Het had een mooie Spaanse avond kunnen zijn als de vier Oscarnominaties voor Spanjaarden ook daadwerkelijk waren gegeven. Maar helaas mocht het niet zo zijn en is er uiteindelijk maar één Oscar naar Spanje gegaan. En die Oscar was niet voor Javier Bardem voor beste acteur, Penélope Cruz voor beste actrice of Alberto Iglesias voor beste soundtrack maar voor Alberto Mielgo en Leo Sanchez voor de beste korte animatiefilm ‘El limpiaparabrisas’ (The Windshield Wiper).

Terwijl Will Smith de show stal met zijn klap in het gezicht van presentator Chris Rock wist hij echter ook de show te stelen met de Oscar voor de beste acteur de film ‘King Richard’. Daarmee pikte hij het gouden beeldje in van de Spanjaard Javier Bardem voor zijn rol in de film ‘Being the Ricardos’. 

Penélope Cruz was genomineerd als beste actrice voor haar rol in de Spaanse Pedro Almodovar film ‘Madres Paralelas’ (Parallel Mothers) maar ook zij kon geen gouden beeldje mee naar huis nemen omdat Jessica Chastain (The Eyes of Tammy Faye) de Oscar voor beste actrice won.

Wat betreft de beste soundtrack ging de Oscar ook niet naar Spanje. De Spaanse filmmuziek-componist Alberto Iglesias was, net zoals Penélope Cruz en Javier Bardem, ook voor de vierde keer genomineerd voor de soundtrack van de Pedro Almodóvar film ‘Madres Paralelas’ (Parallel Mothers). Hij moest echter zijn gouden beeldje afstaan aan Hans Zimmer die de Oscar kreeg voor zijn soundtrack van ‘Dune’. 

De vierde Oscarnominatie in 2022 was voor Alberto Mielgo en Leo Sánchez als regisseur en producent voor de beste korte animatiefilm ‘El limpiaparabrisas’ (The Windshield Wiper). En zij wisten deze Oscar dan ook te winnen tijdens het 94e Oscargala. Deze 15 minuten durende film is zowel in de Verenigde Staten als in Spanje opgenomen en is gratis op YouTube te bekijken (klik hieronder maar met leeftijdsbeperking dus opent in YouTube).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.