Storm ‘Nelson’ eist levens van vier mensen waaronder toeristen in Spanje

Storm 'Nelson' eist levens van vier mensen waaronder toeristen in Spanje

Storm ‘Nelson’ eist levens van vier mensen waaronder toeristen in Spanje

De krachtige storm genaamd ‘Nelson’ raast over het Spaanse vasteland en heeft tot nu toe vier mensen het leven gekost door verdrinking. Twee slachtoffers zijn gevallen in Asturië en de andere twee op een strand in Tarragona. In Asturië overleed een Britse toerist en in Tarragona een Duitse man.

De Spaanse weerdienst Aemet heeft waarschuwingen uitgegeven voor Goede Vrijdag voor 37 Spaanse provincies vanwege zware regenval, harde windstoten, sneeuw, hoge golven en onweersbuien.

In de stad Tarragona kwamen donderdag twee mensen om het leven nadat ze in het water terecht waren gekomen bij de Playa del Miracle. Een 16-jarige jongen was met drie andere tieners van tussen de 15 en 17 jaar oud aan het spelen in de omgeving van Fortí de la Reina, een rotsachtig gebied bij het strand, toen hij per ongeluk in zee viel.

Een 32-jarige Duitse man die met zijn partner in de buurt liep, sprong vervolgens in het water in een poging de tiener te redden. Helaas werden beiden uiteindelijk meegesleurd door de zware golven en verdronken ze.

In Asturië zijn donderdag een man en een vrouw overleden in San Esteban de Pravia en Cudillero nadat ze in zee waren gevallen en door de golven werden meegesleurd. De golven op de Cantabrische kust kunnen door de storm Nelson tot wel zeven meter hoog worden. Beide incidenten vonden rond 13.00 uur plaats.

Het eerste incident gebeurde aan het einde van de pier bij de monding van de rivier de Nalón in San Esteban de Pravia (Muros del Nalón). Een man die de golven bekeek, viel in het water en werd meegesleurd. Het slachtoffer is een Britse toerist die samen met zijn partner op vakantie was in deze gemeente in de Bajo Nalón. 

Het tweede incident gebeurde in Cudillero. Een vrouw die op de rotsen zat te kijken naar de golven, viel in het water en werd ook meegesleurd. De hulpdiensten konden haar niet redden.

Deze drama’s onderstrepen het belang van het opvolgen van waarschuwingen en veiligheidsadviezen tijdens zware stormen. De autoriteiten dringen er bij iedereen op aan om extreem voorzichtig te zijn in kustgebieden en stormbestendige gebieden te vermijden.

Ga naar de inhoud