Deze Spaanse gerechten worden het minst gewaardeerd door buitenlanders

Deze Spaanse gerechten worden het minst gewaardeerd door buitenlanders
Beeld: via canva.com

Deze Spaanse gerechten worden het minst gewaardeerd door buitenlanders

In Spanje is men trots op de Spaanse keuken, maar er zijn gerechten waar buitenlanders niet erg dol op zijn. De online reisgids TasteAtlas heeft een ranglijst samengesteld van de 100 minst populaire Spaanse gerechten, op basis van de meningen van buitenlandse gebruikers. In totaal zijn er 17.950 beoordelingen ontvangen, waaronder ook de tien slechtst beoordeelde gerechten.

De online reisgids TasteAtlas heeft een ranglijst samengesteld van de 100 slechtst beoordeelde gerechten van Spanje. De lijst is samengesteld op basis van de meningen van buitenlandse gebruikers. De doelgroep van de ranglijst zijn mensen die meer willen weten over de Spaanse keuken en op zoek zijn naar nieuwe, interessante gerechten.Wij plaatsen hier de top 10 van minst gewaardeerde Spaanse gerechten door buitenlanders. Ken jij ze al?

1. Bocadillo de mortadela

Een mortadellabroodje is een eenvoudig broodje dat bestaat uit twee ingrediënten: brood en mortadella. Soms wordt het brood ook aangevuld met tomaat en olijfolie. Voor een extra smaakje kunnen er ook andere elementen worden toegevoegd, zoals kaas of paprikareepjes.

2. Morcilla patatera

De aardappelworst is een typisch worstje uit Extremadura dat bestaat uit varkensvlees, vet en aardappelpuree. De worst wordt gezouten, gepeperd en er wordt een snufje paprika aan toegevoegd. De aardappelworst kan vers of gekookt worden gegeten, maar is in beide gevallen het lekkerst als hij wordt geserveerd met brood en een glas lokale wijn.

3. Hojaldres de Astorga

De hojaldres de Astorga zijn een typische zoetigheid uit de Spaanse stad Astorga. Ze zijn gemaakt van bladerdeeg en gekarameliseerd suikersiroop. De siroop is een eenvoudige mix van water, suiker, honing en citroensap. De hojaldres de Astorga zijn een lekker en licht dessert dat perfect is voor het ontbijt of de thee, maar toch zijn er veel buitenlanders die het niet lekker vinden.

4.  Bocadillo de verduras

Geroosterde groenten zijn een veelgebruikt ingrediënt in de Spaanse keuken, maar worden vaak slecht beoordeeld door buitenlanders. Dit broodje is een heerlijke manier om geroosterde groenten te eten. Het is gemaakt met allerlei groenten, zoals wortelen, courgette, tomaat, paprika’s en ui. Het brood kan worden geroosterd zodat het knapperig wordt. Voor een extra smaakje kan het broodje worden gecombineerd met andere ingrediënten, zoals kaas, champignons of eieren.

5. Gazpacho de mango

Gazpacho is een klassieke Spaanse soep die wordt gemaakt met tomaten, paprika’s, knoflook, olijfolie en azijn. Gazpacho met mango is een variant op dit gerecht, waarbij mango wordt toegevoegd. De mango zorgt voor een zoete en frisse smaak. Om de soep de juiste zuurgraad te geven, wordt er ook een beetje sinaasappelsap, limoensap of azijn toegevoegd.

6. Porrusalda

Een typische Baskische soep, gemaakt met groenten zoals wortelen, aardappelen, prei en uien. De soep wordt opgediend met zout en een beetje knoflook. Het is een eenvoudige en voedzame soep die ook in La Rioja en Castilië en León wordt gegeten.

7. Arroz al horno

De arroz al horno is een typisch Valenciaans gerecht dat wordt gemaakt met varkensribben, kikkererwten, rijst, bouillon, tomaten, uien, knoflook, aardappelen, bloedworst, paprikapoeder en saffraan. Het is een stoofschotel die ook kan worden gemaakt met andere producten, zoals sperziebonen, artisjokken, eend, konijn of kip.

8. Caldo de patatas

De caldo de papas is een Canarische soep gemaakt met aardappelen, groenten en eieren. De soep wordt gekookt tot de aardappelen gaar zijn, waarna de eieren worden toegevoegd. De soep wordt nog even gekookt tot de eieren gaar zijn.

9.  Bocadillo de morcilla

Morcilla is een product dat niet erg bekend is bij buitenlanders. Het is een bloedworst die wordt gemaakt met bloed, vet, spek, kruiden en specerijen. Morcilla heeft een sterke smaak die niet iedereen aanspreekt. Het is daarom niet verwonderlijk dat de bocadillo de morcilla op de lijst staat van gerechten die niet erg gewaardeerd worden door buitenlanders. Het broodje wordt meestal gemaakt met een baguette, maar ook andere soorten Spaans brood kunnen worden gebruikt.

10. Bocadillo de carne de caballo

Een broodje paardenvlees is een broodje gemaakt van een baguette, gevuld met gebakken of gebraden paardenvlees. Het kan ook worden gevuld met andere ingrediënten, zoals kaas, spek, bonen of uien. Omdat het om paardenvlees gaat zijn veel buitenlanders er niet zo gek op.

Ga naar de inhoud