Eerste Catalaanse ‘mooie dorp’ Bagergue gepresenteerd

Eerste Catalaanse ‘mooie dorp’ Bagergue gepresenteerd
Beeld: Facebook

Eerste Catalaanse ‘mooie dorp’ Bagergue gepresenteerd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LERIDA – De stichting ‘Los Pueblos más Bonitos de España’ heeft in december vorig jaar de lijst van 11 nieuwe mooie dorpen gepresenteerd waaronder ook het eerste Catalaanse dorp op de lijst van 79 ‘Pueblos Bonitos’. Het gaat om het in de provincie Lerida in de Valle de Arán gelegen dorp Bagergue.

Bagergue is op 1.419 meter het hoogstgelegen dorp van de Valle de Arán in de provincie Lerida. Volgens het bevolkingsregister wonen er 107 mensen. Het is een die bergdorpen die in elke tijd van het jaar mooi is met in de winter met sneeuw gevulde straten en pleinen, in de lente de bloemen op de balkons en in de zomer en herfst de ideale plaats om te genieten van de natuur en te wandelen.

Stichting

Sinds 2011 heeft de stichting ‘Los pueblos más bonitos de España’ ofwel de stichting ‘de mooiste dorpen van Spanje’ op haar website en in de eigen toeristengids de mooiste dorpen van Spanje verzameld.

Experts van de stichting hebben gekeken naar dorpen die aan de strenge eisen moeten voldoen om op de steeds groeiende lijst vermeld te worden. Een van de belangrijkste eisen is dat er niet meer dan 15.000 inwoners zijn waardoor veel mooie Spaanse dorpen al afvallen.

Daarnaast wordt door de experts ook gekeken naar hoe de gevels er uitzien, hoe schoon het is, of er veel reclame te vinden is, hoe men omgaat met bloemen en planten, hoe men omgaat met het verkeer en de parkeerplaatsen

Dorpen

Spanje telt in totaal meer dan 18.935 dorpen die bij 8.116 gemeenten horen. Het gaat hier dan alleen om dorpen van meer dan 300 inwoners omdat alles daaronder niet echt als een dorp gezien wordt in Spanje maar meer als een ‘aldea’ of gehucht.

Elk dorp heeft natuurlijk zo haar charme en schoonheid en het is voor eenieder weer een andere ervaring maar de stichting heeft een lijst van de 79 mooiste dorpen van Spanje weten samen te stellen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.