Tweede Catalaanse dorp wil geen mooiste van Spanje worden

Tweede Catalaanse dorp wil geen mooiste van Spanje worden
Beeld: Canva

Tweede Catalaanse dorp wil geen mooiste van Spanje worden

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Het dorp Rupit bevindt zich in de streek Osona in de provincie Barcelona en wordt elk jaar door tienduizenden mensen bezocht. Dat is niet voor niets want door Rupit lopen is teruggaan in de tijd. Helaas niet voor de bewoners van het dorp die bedolven worden door het aantal toeristen. Meer toeristen kan het dorp niet aan en dus wil de gemeente er alles aan doen om juist niet meer maar minder bezoekers te krijgen. En dat is de reden waarom Rupit geen mooi Spaans dorp wil zijn.

Recent schreven we over het in het achterland van de Costa Dorada in de provincie Tarragona prachtig gelegen dorpje Siurana. Menig bezoeker van dit deel van Spanje heeft het dorp bezocht en genoten van de smalle straatjes, de panoramische uitzichten, de omgeving en natuur en natuurlijk het verhaal van de prinses op haar paard (zie HIER). Maar Siurana wil niet opgenomen worden op de lijst van de 105 ‘Pueblos más Bonitos de España’. Dat kwam voor veel mensen als een verrassing, maar Siurana is niet het enige dorp dat niets met deze lijst te maken wil hebben.

Het dorp Rupit in het achterland van de provincie Barcelona, heeft het hele jaar door ongeveer 300 inwoners, maar ontvangt jaarlijks meer dan 150.000 toeristen, het merendeel alleen in de weekeinden en feestdagen of in de drukke vakantieperiode juli en augustus. Meer toeristen kan het dorp simpelweg niet aan volgens de burgemeester die spreekt uit naam van het merendeel van de inwoners.

De lijst ‘Pueblos más Bonitos de España’ met daarop 105 mooiste dorpen van Spanje, zorgt voor veel extra toeristen en media-aandacht en men vreest dat dit teveel is voor Rupit. Daarom wil men vermijden op deze prestigieuze lijst te komen staan. Het vreemde is echter dat Rupit wel mee wil doen aan een grote internationale wedstrijd voor de beste toeristische gemeente ter wereld van de Wereldorganisatie voor toerisme.

siurana
Het prachtig gelegen Catalaanse dorp Siurana wil geen mooi dorp van Spanje worden
In Spanje bestaat een lijst met daarop 105 mooiste dorpen van het land maar in de provincie Tarragona ligt het mooie dorp Siurana dat liever niet op die lijst wil komen te staan.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud