Hoogste temperaturen van Spanje gemeten in Murcia, Almería, Alicante en Málaga met 26 graden

Hoogste temperaturen van Spanje gemeten in Murcia, Almería en Alicante met 26 graden
Beeld: Canva

Hoogste temperaturen van Spanje gemeten in Murcia, Almería, Alicante en Málaga met 26 graden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Zoals we al eerder meldden is het heerlijk lente-achtig weer met voor de tijd van het jaar te hoge maar wel lekkere temperaturen. De temperaturen kunnen de komende dagen, inclusief de jaarwisseling en nieuwjaarsdag alleen maar hoger worden maar nu al werden de hoogste temperaturen van heel Spanje in Murcia, Almería, Málaga en Alicante gemeten met 26,2 graden in Águilas en Mazarrón, 26,1 graden in El Ejido, 25,8 graden in Elche en in Rincón de la Victoria.

De komende dagen gaat het warm worden in bijna heel Spanje maar vooral langs de Middellandse Zeekust. Er wordt gesproken over temperaturen tot 25 graden maar feit is dat daar nu al overheen is gegaan. 

Zoals we eerder al schreven, verwachten de weerexperts dat deze jaarwisseling de warmste van de afgelopen 20 jaar zal worden. Dat is te danken aan een droge en warme luchtmassa van subtropische oorsprong die over Spanje trekt. Op diverse plaatsen zal de temperatuur 10 tot 15 graden hoger zijn dan normaal voor de tijd van het jaar

Op maandag 27 december werd de hoogste temperatuur gemeten in Águilas en Mazarrón (Murcia) met 26,2 graden gevolgd door 26,1 graden in El Ejido (Almería), 26 graden in Murcia en 25,8 graden in Elche (Alicante) en Rincón de Victoria (Málaga).

Andere hoge temperaturen in de top tien op maandag 27 december van de Spaanse weerdienst Aemet waren 25,6 graden in Torre-Pacheco (Murcia), 25,3 graden in Rojales (Alicante), 25,3 graden in Alhama de Murcia (Murcia) en 25,2 graden in Jávea (Alicante).

28 december

Op dinsdag 28 december werd de hoogste temperatuur gemeten in Algarrobo (Málaga) met 25,4 graden gevolgd door Totana (Murcia) met ook 25,4 graden en Motril (Granada) met 25,2 graden. Andere hoge temperaturen waren Torre-Pacheco (Murcia) met 25,1 graden, Jávea (Alicante) met 24,9 graden, Mieres (Asturië) met 24,9 graden, Castellón met 24,7 graden en Salobreña (Granada) met 24,6 graden.

Meetstations AEMET
De meteorologische stations van de Agencia Estatal de Meteorología (AEMET) zijn de enige die de officiële temperaturen mogen meten in Spanje. Bij de meer dan 800 meteorologische stations in Spanje wordt de temperatuur van de lucht volgens internationale afspraak gemeten. Dit gebeurt in graden Celsius op een hoogte van anderhalve meter boven een open (gras)vlakte. De thermometer of de sensor staat in een wit kastje (in het Spaans garitas meteorológicas) met wanden die de vorm hebben van een open jaloezie. Daardoor heeft de wind vrij spel, maar zon en neerslag kunnen niet tot de instrumenten doordringen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.