Search
menu
Search

Inwoners van bijna verlaten Spaans dorp in Murcia uit de kleren op naaktkalender

Inwoners van bijna verlaten Spaans dorp in Murcia uit de kleren op naaktkalender
Beeld: JuanjoyDavid / web

Inwoners van bijna verlaten Spaans dorp in Murcia uit de kleren op naaktkalender

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – De 16 inwoners van het dorp, of beter gezegd gehucht, Peña Zafra de Abajo in de provincie en regio Murcia en op slechts 80 kilometer van de stad Alicante, hebben besloten hun dorp op een speciale manier in de schijnwerpers te plaatsen. Net zoals veel andere dorpen in het Spaanse binnenland heeft dit gehucht ook te maken met steeds minder inwoners en een leegloop. Met een naaktkalender is het de inwoners gelukt om nationale en internationale aandacht te krijgen. Zelfs de oudste inwoner van 100 jaar gaat uit de kleren.

Peña Zafra de Abajo is een gehucht met zestien inwoners dat hoort bij de gemeente Fortuna in de autonome regio Murcia. Maar dit gehucht heeft het probleem dat er steeds minder personen wonen. Om te voorkomen dat het dorp geheel verdwijnt, werd beslist de aandacht te trekken. En dat deden de inwoners met een naaktkalender.

Alle inwoners van Peña Zafra de Abajo doen mee, van jong tot de 100-jarige Pedro. Ze hebben allemaal op artistieke manier geposeerd voor de fotografen Juanjo Ramírez en David Canto, bekijk HIER alle foto’s. Weliswaar gaat het om een naaktkalender, heel veel naakt is er natuurlijk niet te zien en de lichamen worden vermengd met elementen die normaal zijn in het platteland zoals bomen, struiken en tractoren.

Juanjo laat zijn beste pompoenoogst zien voor een foto in de maand november. Lucía staat tussen de wijnstokken voor de maand oktober en Fina staat in april tussen de bladeren bij een boom. Antonia zit naakt met ambachtelijke werk in de maand mei, José Francisco laat in januari zijn wijnoogst zien, Antonio ligt in maart op zijn tractor en de 100-jarige Pedro staat in zijn ondergoed ook op de foto. Het succes is groot want in korte tijd werden er meer dan 400 naaktkalenders 2023 verkocht.

Ga naar de inhoud