Met de eigen plastic/glazen ‘tupper’ naar de Alcampo

Met de eigen plastic/glazen ‘tupper’ naar de Alcampo
Beeld: Pixabay

MADRID – Vanaf nu is het bij de Alcampo supermarkten in Spanje toegestaan om te gaan winkelen met de eigen plastic/glazen transparante bakjes of ‘tupper’ (van tupperware). De eigen tuppers of plastic/glazen bakjes mogen gebruikt worden bij de groente- en fruitafdeling, bij de visafdeling, bij de slager en bij de vleeswarenafdeling.

Alcampo startte in 2019 met een proefperiode maar heeft nu aangekondigd dat het kopen met de eigen tupperware mogelijk is in alle vestigingen in Spanje. Het doel is om het plastic voor eenmalig gebruik te verminderen. In 2019 lanceerde Alcampo ook al de speciale herbruikbare bio netjes om groente en fruit te kopen in plaats van de vervuilende plastic zakjes.

Het is toegestaan om te gaan shoppen met de eigen transparante plastic of glazen bakjes met deksel (recipientes transparentes y con tapa). Het is ook mogelijk om eigen zakjes of netjes mee te nemen in het geval van de groente en fruit die los wordt verkocht. Dat mag bij de groente- en fruitafdeling (frutería), visafdeling (pescadería), slager (carnicería) en de vleeswarenafdeling (charcutería).

Alcampo is niet de eerste supermarktketen in Spanje die het toestaat om met de eigen tupper te gaan winkelen. Carrefour ging de Alcampo al voor aangezien sinds maart 2019 het bij de Franse keten ook al mogelijk is om met de eigen plastic/glazen transparante bakjes of ‘tupper’ (van tupperware) boodschappen te doen.

MENING: Wat vind jij van het plan van de Alcampo om de klant met de eigen plastic bakjes, zakjes en netjes te laten winkelen? Is dat een goed alternatief en ga jij of zou jij dat ook doen?

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
10 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Weet iemand of Al Camp ook digitale promoties doorstuurt ( nieuwsbrief) ? Dit in plaats van de papieren folders ?

Dan moet je de alcampo app op je telefoon installeren dan krijg je digitale promoties en nog veel meer.

Goed idee! Mits de bakjes dan niet mee worden gewogen bij hetgeen je koopt. Bij een onsje vleeswaren wordt het dan een duur grapje. Netjes voor fruit en brood gebruik ik al.

Lijkt me niet echt praktisch. Heel vaak stap ik ook onverwacht of tussendoor de supermarkt binnen. Of ik heb nog niet beslist wat ik ga kopen als ik thuis vertrek. Eten, ja, maar hoe of wat zie ik dan wel…. Dus nee, voorlopig ga ik zeker mijn eigen bakjes niet mee doen.

Geweldig, top.

worden de bakjes of de netjes dan meegewogen?

Ja inderdaad je zal maar met een glazen bak aankomen die veel weegt dan mag je extra veel voor je produkt gaan betalen omdat het totaal veel zwaarder weegt. Het is enkel eerlijk verkoop met aftrek gewicht van het bakje of zakje.

Kom dan gewoon met iets dat niet veel weegt, zeurpiet….

Doe ik ook ik kom namelijk met niets en neem een zakje uit de super, rondlopen met een zooi bakjes is ook een gedoe.

Als ik naar de groentewinkel ga koop ik alles “a granel”
dus 4 losse tomaten, 2 wortels, etc etc.
Met m’n canvas tasjes en katoenen zakjes voor de kleinere producten zoals mini tomaatjes en sla. 🙂
Ze verkopen ook papieren zakken om het mee te nemen, maar toen lagen de appels op straat haha

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.