Met de eigen plastic/glazen ‘tupper’ naar de Alcampo

Met de eigen plastic/glazen ‘tupper’ naar de Alcampo
Beeld: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Vanaf nu is het bij de Alcampo supermarkten in Spanje toegestaan om te gaan winkelen met de eigen plastic/glazen transparante bakjes of ‘tupper’ (van tupperware). De eigen tuppers of plastic/glazen bakjes mogen gebruikt worden bij de groente- en fruitafdeling, bij de visafdeling, bij de slager en bij de vleeswarenafdeling.

Alcampo startte in 2019 met een proefperiode maar heeft nu aangekondigd dat het kopen met de eigen tupperware mogelijk is in alle vestigingen in Spanje. Het doel is om het plastic voor eenmalig gebruik te verminderen. In 2019 lanceerde Alcampo ook al de speciale herbruikbare bio netjes om groente en fruit te kopen in plaats van de vervuilende plastic zakjes.

Het is toegestaan om te gaan shoppen met de eigen transparante plastic of glazen bakjes met deksel (recipientes transparentes y con tapa). Het is ook mogelijk om eigen zakjes of netjes mee te nemen in het geval van de groente en fruit die los wordt verkocht. Dat mag bij de groente- en fruitafdeling (frutería), visafdeling (pescadería), slager (carnicería) en de vleeswarenafdeling (charcutería).

Alcampo is niet de eerste supermarktketen in Spanje die het toestaat om met de eigen tupper te gaan winkelen. Carrefour ging de Alcampo al voor aangezien sinds maart 2019 het bij de Franse keten ook al mogelijk is om met de eigen plastic/glazen transparante bakjes of ‘tupper’ (van tupperware) boodschappen te doen.

MENING: Wat vind jij van het plan van de Alcampo om de klant met de eigen plastic bakjes, zakjes en netjes te laten winkelen? Is dat een goed alternatief en ga jij of zou jij dat ook doen?

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.