Met de eigen plastic/glazen ‘tupper’ naar de Alcampo

Met de eigen plastic/glazen ‘tupper’ naar de Alcampo
Beeld: Pixabay

Met de eigen plastic/glazen ‘tupper’ naar de Alcampo

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vanaf nu is het bij de Alcampo supermarkten in Spanje toegestaan om te gaan winkelen met de eigen plastic/glazen transparante bakjes of ‘tupper’ (van tupperware). De eigen tuppers of plastic/glazen bakjes mogen gebruikt worden bij de groente- en fruitafdeling, bij de visafdeling, bij de slager en bij de vleeswarenafdeling.

Alcampo startte in 2019 met een proefperiode maar heeft nu aangekondigd dat het kopen met de eigen tupperware mogelijk is in alle vestigingen in Spanje. Het doel is om het plastic voor eenmalig gebruik te verminderen. In 2019 lanceerde Alcampo ook al de speciale herbruikbare bio netjes om groente en fruit te kopen in plaats van de vervuilende plastic zakjes.

Het is toegestaan om te gaan shoppen met de eigen transparante plastic of glazen bakjes met deksel (recipientes transparentes y con tapa). Het is ook mogelijk om eigen zakjes of netjes mee te nemen in het geval van de groente en fruit die los wordt verkocht. Dat mag bij de groente- en fruitafdeling (frutería), visafdeling (pescadería), slager (carnicería) en de vleeswarenafdeling (charcutería).

Alcampo is niet de eerste supermarktketen in Spanje die het toestaat om met de eigen tupper te gaan winkelen. Carrefour ging de Alcampo al voor aangezien sinds maart 2019 het bij de Franse keten ook al mogelijk is om met de eigen plastic/glazen transparante bakjes of ‘tupper’ (van tupperware) boodschappen te doen.

MENING: Wat vind jij van het plan van de Alcampo om de klant met de eigen plastic bakjes, zakjes en netjes te laten winkelen? Is dat een goed alternatief en ga jij of zou jij dat ook doen?

Ga naar de inhoud