Met de eigen plastic/glazen ‘tupper’ naar de Alcampo

Met de eigen plastic/glazen ‘tupper’ naar de Alcampo
Beeld: Pixabay

MADRID – Vanaf nu is het bij de Alcampo supermarkten in Spanje toegestaan om te gaan winkelen met de eigen plastic/glazen transparante bakjes of ‘tupper’ (van tupperware). De eigen tuppers of plastic/glazen bakjes mogen gebruikt worden bij de groente- en fruitafdeling, bij de visafdeling, bij de slager en bij de vleeswarenafdeling.

Alcampo startte in 2019 met een proefperiode maar heeft nu aangekondigd dat het kopen met de eigen tupperware mogelijk is in alle vestigingen in Spanje. Het doel is om het plastic voor eenmalig gebruik te verminderen. In 2019 lanceerde Alcampo ook al de speciale herbruikbare bio netjes om groente en fruit te kopen in plaats van de vervuilende plastic zakjes.

Het is toegestaan om te gaan shoppen met de eigen transparante plastic of glazen bakjes met deksel (recipientes transparentes y con tapa). Het is ook mogelijk om eigen zakjes of netjes mee te nemen in het geval van de groente en fruit die los wordt verkocht. Dat mag bij de groente- en fruitafdeling (frutería), visafdeling (pescadería), slager (carnicería) en de vleeswarenafdeling (charcutería).

Alcampo is niet de eerste supermarktketen in Spanje die het toestaat om met de eigen tupper te gaan winkelen. Carrefour ging de Alcampo al voor aangezien sinds maart 2019 het bij de Franse keten ook al mogelijk is om met de eigen plastic/glazen transparante bakjes of ‘tupper’ (van tupperware) boodschappen te doen.

MENING: Wat vind jij van het plan van de Alcampo om de klant met de eigen plastic bakjes, zakjes en netjes te laten winkelen? Is dat een goed alternatief en ga jij of zou jij dat ook doen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

10
Reageer op dit artikel

6 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
koen decavele

Weet iemand of Al Camp ook digitale promoties doorstuurt ( nieuwsbrief) ? Dit in plaats van de papieren folders ?

leo

Dan moet je de alcampo app op je telefoon installeren dan krijg je digitale promoties en nog veel meer.

Annemarieke

Goed idee! Mits de bakjes dan niet mee worden gewogen bij hetgeen je koopt. Bij een onsje vleeswaren wordt het dan een duur grapje. Netjes voor fruit en brood gebruik ik al.

Christine Matamoros

Lijkt me niet echt praktisch. Heel vaak stap ik ook onverwacht of tussendoor de supermarkt binnen. Of ik heb nog niet beslist wat ik ga kopen als ik thuis vertrek. Eten, ja, maar hoe of wat zie ik dan wel…. Dus nee, voorlopig ga ik zeker mijn eigen bakjes niet mee doen.

Astrid

Geweldig, top.

jcvandewynckele@proximus.be

worden de bakjes of de netjes dan meegewogen?

leo

Ja inderdaad je zal maar met een glazen bak aankomen die veel weegt dan mag je extra veel voor je produkt gaan betalen omdat het totaal veel zwaarder weegt. Het is enkel eerlijk verkoop met aftrek gewicht van het bakje of zakje.

Lucy

Kom dan gewoon met iets dat niet veel weegt, zeurpiet….

leo

Doe ik ook ik kom namelijk met niets en neem een zakje uit de super, rondlopen met een zooi bakjes is ook een gedoe.

Amber

Als ik naar de groentewinkel ga koop ik alles “a granel”
dus 4 losse tomaten, 2 wortels, etc etc.
Met m’n canvas tasjes en katoenen zakjes voor de kleinere producten zoals mini tomaatjes en sla. 🙂
Ze verkopen ook papieren zakken om het mee te nemen, maar toen lagen de appels op straat haha

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.