Opnieuw tientallen aardbevingen en aardschokken in Granada

Opnieuw tientallen aardbevingen en aardschokken in Granada
Beeld: 123rf

Opnieuw tientallen aardbevingen en aardschokken in Granada

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – De inwoners van de provincie Granada slapen al dagen onrustig en de nervositeit begint onder de inwoners toe te nemen omdat er maar geen einde lijkt te komen aan de reeks van aardbevingen en aardschokken. Na een relatief kalme donderdag was het in de avond en nacht van donderdag op vrijdag weer raak en werden er opnieuw diverse aardbevingen geregistreerd en gevoeld met krachten tussen de 4,3 en 1,9 op de schaal van Richter.

Het zijn geen rustige avonden en nachten en de inwoners in het noordwesten van de provincie Granada en op circa 14 kilometer van de stad Granada worden steeds nerveuzer. Al weken heeft men in de het gebied Vega de Granada en in dorpen als Santa Fe, Cullar Vega, Alboloto, Atarfe en Vegas de Genil te maken met aardbevingen.

De zwaarste tot nu toe had een kracht van 4,4 op de schaal van Richter en er is sprake van schade aan woningen, gebouwen en monumenten waaronder ook het Alhambra waar men enkele scheuren heeft gevonden. In winkels vielen veel producten op de grond en tot nu toe is er een gewonde vanwege vallende stenen van een gevel.

Op donderdag om 19.49 uur vond er een aardbeving plaats van 4,3 op de schaal van Richter in Santa Fe. Deze werd gevolgd door een beving van 3,6 in Cullar Vega en opnieuw een beving van 3,3 in Santa Fe. 

LEESTIP:
Granada in de greep van aardbevingen maar komen deze vaak voor in Spanje?

Vanwege deze laatste aardbevingen zijn weer veel bewoners van de getroffen dorpen uit angst en veiligheid de straten opgegaan Maar er zijn dit keer geen meldingen binnengekomen van schade of gewonden.

Sinds begin december 2020 zijn er in het Vega de Granada gebied ten noordwesten van de stad Granada meer dan 520 aardbevingen geregistreerd. Nu is dat op zich niets vreemds want het is een gebied waar veel kleinere aardbevingen voorkomen die meestal niet opgemerkt worden door de inwoners maar dit keer zijn het er extreem veel waaronder ook aardbevingen die wel schade veroorzaken en gevoeld worden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.