Vermeende terrorist die aanslag wilde plegen in Benidorm in Girona aangehouden

Vermeende terrorist die aanslag wilde plegen in Benidorm in Girona aangehouden
Beeld: 123rf

Vermeende terrorist die aanslag wilde plegen in Benidorm in Girona aangehouden

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GIRONA – De Spaanse politie heeft samen met de Amerikaanse FBI een vermeende jihadistische terrorist aangehouden in Girona. De geradicaliseerde Marokkaan met Spaanse nationaliteit wilde volgens de Spaanse pers een aanslag plegen op het strand van Benidorm. Deze aanhouding komt slechts twee dagen nadat een andere jihadistische geradicaliseerd Marokkaan in Algeciras bij een aanslag met een kapmes voor een dode en vier gewonden zorgde.

Agenten van de Nationale Politie hebben in een gezamenlijke operatie met de Guardia Civil in de stad Girona een persoon van Marokkaanse afkomst met de Spaanse nationaliteit gearresteerd vanwege zijn vermeende relatie met terroristische misdaden. De onderzochte persoon bevond zich in een vergevorderd proces van jihadistische radicalisering en had een profiel van veel geweld en agressiviteit.

De gearresteerde hield actieve profielen bij op verschillende sociale mediaplatforms en bezocht het Deep Web om zijn terroristische doeleinden te bevorderen. Zo gebruikte hij het internet om zijn actieve steun aan de terroristische organisatie DAESH te betuigen, om handleidingen te verkrijgen waarmee hij zichzelf kon trainen in het gebruik van wapens en explosieven, en om wapens te verwerven. Daarnaast werd nagegaan hoe hij aankeek tegen de uitvoering van jihadistische aanslagen in Europa. Dezelfde dag van zijn arrestatie zocht hij naar manieren om steekpartijen en aanvallen uit te voeren met dit soort wapens.

De Spaanse kranten schrijven dat de gearresteerde een aanslag met vuurwapens wilde uitvoeren in Benidorm, waarschijnlijk op een strand. Op internet liet de gearresteerde ook doorschemeren dat hij interesse had in een aanslag tegen een gemakkelijk toegankelijk individueel doelwit dat verband houdt met de Marokkaanse of Spaanse regering.

politie 1
Een dode en vier gewonden na mogelijk terroristische aanslag bij kerken in Algeciras (UPDATE)
Een Noord-Afrikaanse man heeft tijdens een vermoedelijke terroristische aanslag met een machete een pastoor gedood in Algeciras en nog eens vier mensen verw …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud