Torrevieja wil parkeren campers beperken om kamperen te voorkomen

Diario Información
Beeld: Diario Información

Torrevieja wil parkeren campers beperken om kamperen te voorkomen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De gemeente Torrevieja heeft de laatste tijd niet alleen te maken met onderzeese aardbevingen voor de kust maar ook al jaren met campers die op plaatsen geparkeerd worden waar dat weliswaar is toegestaan maar wat steeds meer voor problemen zorgt. De gemeente is nu van plan om het overnachten op bepaalde plaatsen te verbieden waarbij de lokale wetten aangepast dienen te worden.

De gemeente Torrevieja is al geruime tijd op zoek naar een manier om de lokale regels aan te passen om te voorkomen dat er op sommige plaatsen langs de kust niet geautoriseerde mini campings ontstaan. Volgens de landelijke wetten mag men met een camper op dezelfde plaatsen parkeren als met een auto, mag men daar ook overnachten maar mag men niet kamperen.

Tot nu toe hebben politieagenten in Torrevieja nog niet veel kunnen doen en kunnen ze geen boetes uitschrijven omdat de wetten het nu eenmaal toestaan om met een camper net zoals met een auto overal te parkeren waar dat is toegestaan. Maar op het moment dat er tafels en stoelen buiten worden gezet (zie foto’s onderaan het artikel) en het zonnescherm wordt geopend is er sprake van kamperen en dat mag niet en kan dus ook beboet worden.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Wat is het verschil tussen parkeren en kamperen met campers in Spanje[/su_note]

De gemeente Torrevieja is nu op zoek om naar manieren om het overnachten met campers niet meer toe te staan op diverse plaatsen die dicht bij de kust zijn gelegen. Daarbij kan men gebruikmaken van de kustwet (ley de costas) die het parkeren nabij de kust beperkt en verbiedt.

Als er geen parkeerplaatsen zijn is het niet toegestaan te parkeren binnen een bepaalde afstand van 20 meter vanaf de vloedlijn binnen de bebouwde kom of 100 meter vanaf de vloedlijn buiten de bebouwde kom.

Er zijn bepaalde gebieden langs de kust waar de gemeente speciale borden wil plaatsen waarop te lezen zal zijn dat het daar verboden is om te overnachten. Parkeren overdag mag maar overnachten en kamperen niet. Dat geldt o.a. voor de Avenida Sofia of de parkeerplaats van het park Lo Albentosa en de baaien daarbij in de buurt.

De meeste campers worden geparkeerd (en vaak wordt er ook overnacht) bij de Cala de Torrevieja tussen Torre del Moro en Los Locos. Afgelopen woensdag moest de politie optreden bij de Cala Los Trabajos omdat de campers niet alleen op het geasfalteerd parkeerterrein stonden maar ook op de paden die gebruikt worden door de autoriteiten waardoor deze bezet waren.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Regels voor campers in Spanje [/su_note]

Op diezelfde woensdag moest de politie ook diverse campers wegsturen op de Avenida Sofia naast het Park del Molino del Agua omdat deze fout geparkeerd stonden waarbij op sommige plaatsen het wegdek ook bezet was en er mensen aan het kamperen waren. SIndsdien zijn er volgens de bewoners geen campers meer te zien.

Foto’s: Diario Información

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.