skip to Main Content
Torrevieja wil parkeren campers beperken om kamperen te voorkomen
Diario Información

Torrevieja wil parkeren campers beperken om kamperen te voorkomen

ALICANTE – De gemeente Torrevieja heeft de laatste tijd niet alleen te maken met onderzeese aardbevingen voor de kust maar ook al jaren met campers die op plaatsen geparkeerd worden waar dat weliswaar is toegestaan maar wat steeds meer voor problemen zorgt. De gemeente is nu van plan om het overnachten op bepaalde plaatsen te verbieden waarbij de lokale wetten aangepast dienen te worden.

De gemeente Torrevieja is al geruime tijd op zoek naar een manier om de lokale regels aan te passen om te voorkomen dat er op sommige plaatsen langs de kust niet geautoriseerde mini campings ontstaan. Volgens de landelijke wetten mag men met een camper op dezelfde plaatsen parkeren als met een auto, mag men daar ook overnachten maar mag men niet kamperen.

Tot nu toe hebben politieagenten in Torrevieja nog niet veel kunnen doen en kunnen ze geen boetes uitschrijven omdat de wetten het nu eenmaal toestaan om met een camper net zoals met een auto overal te parkeren waar dat is toegestaan. Maar op het moment dat er tafels en stoelen buiten worden gezet (zie foto’s onderaan het artikel) en het zonnescherm wordt geopend is er sprake van kamperen en dat mag niet en kan dus ook beboet worden.

De gemeente Torrevieja is nu op zoek om naar manieren om het overnachten met campers niet meer toe te staan op diverse plaatsen die dicht bij de kust zijn gelegen. Daarbij kan men gebruikmaken van de kustwet (ley de costas) die het parkeren nabij de kust beperkt en verbiedt.

Als er geen parkeerplaatsen zijn is het niet toegestaan te parkeren binnen een bepaalde afstand van 20 meter vanaf de vloedlijn binnen de bebouwde kom of 100 meter vanaf de vloedlijn buiten de bebouwde kom.

Er zijn bepaalde gebieden langs de kust waar de gemeente speciale borden wil plaatsen waarop te lezen zal zijn dat het daar verboden is om te overnachten. Parkeren overdag mag maar overnachten en kamperen niet. Dat geldt o.a. voor de Avenida Sofia of de parkeerplaats van het park Lo Albentosa en de baaien daarbij in de buurt.

De meeste campers worden geparkeerd (en vaak wordt er ook overnacht) bij de Cala de Torrevieja tussen Torre del Moro en Los Locos. Afgelopen woensdag moest de politie optreden bij de Cala Los Trabajos omdat de campers niet alleen op het geasfalteerd parkeerterrein stonden maar ook op de paden die gebruikt worden door de autoriteiten waardoor deze bezet waren.

Op diezelfde woensdag moest de politie ook diverse campers wegsturen op de Avenida Sofia naast het Park del Molino del Agua omdat deze fout geparkeerd stonden waarbij op sommige plaatsen het wegdek ook bezet was en er mensen aan het kamperen waren. SIndsdien zijn er volgens de bewoners geen campers meer te zien.

Foto’s: Diario Información

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 13 reacties
 1. Spijtig dat de goeien het weer moeten bekopen door de boosdoeners.
  Wij gaan ALTIJD naar campings of officiële /erkende camperplaatsen.
  Houden ons aan de regels met respect voor mens, natuur en omgeving.
  Winkelen zoveel als het kan bij de kleine zelfstandigen en de plaatselijke bakker, slager en boer (zoals we thuis ook doen).
  En neen, wij gaan niet eten op restaurant, uit noodzaak…. één van ons heeft een darmziekte en kan en mag niet alles eten, één restaurant maaltijd is 3 dagen ziek ?
  Wij zouden graag eens op restaurant gaan om niet iedere dag bezig te moeten zijn in de keuken, maar het is anders.
  Wie wil ruilen ?

 2. Mijn mening ..is dat gemiddelde camperaar.weinig tot niet uitgeeft.wij lunchen bijna iedere dag uit.
  Lokale specialiteiten onderdeel van het leven. Van het reizen an sieg.
  Maar iedere keer naar camping of Camper plaats. ..maakt alles zo braaf.avontuur moet het blijven

 3. lokale winkels? daar wordt echt weinig gekocht, allemaal lidl of aldi.
  en uit eten?? inderdaad zie dat weinig, zelfs een pilsje/wijntje op het terras kan er nog niet af.

 4. De mens is er goed in over een kam te scheren. Jammer dat een paar rotte appels het kan verpesten voor de anderen. Ik merk wel dat er nauwelijks voorzieningen zijn voor deze reizigers. Zou dus niet slecht zijn hier in te investeren.

 5. Geef ze voorzieningen (water, stroom, basura, toiletten/douche, etc) op een afgesloten terrein. Toegang middels geldautomaat, slagboom etc. In Duitsland is dat perfect geregeld en het kost in verhouding tot campings weinig. Dan is alle overlast en irritatie van vandaag opgelost.

 6. Willen is niet genoeg pak die eindelijk eens aan.Er zijn er bij met paleizen van een paar honderd duizenden € en dan te gierig om een camping te betalen.In Calp heeft men verschillende campingen voor hun gemaakt die vrij goedkoop zijn.Zelfs voor die campings gaan ze iets ervoor staan zonder te betalen natuurlijk en dan nog binnen glippen om daar nog gratis te profiteren

 7. De beste manier is geld te vragen voor een overnachtingen dan zul je zien dat ze snel zijn vertrokken. Het enige dat ze willen is gratis in de Spaanse zon kamperen met een camper van een kleine 100.000 euries. Ja dan kan het sta-geld er niet meer af. Veel harder optreden tegen dit wild kamperen. Mag in Nederland ook niet.

  1. Helemaal mee eens, huur af en toe in Villayoissa en daar aan de kust is het hetzelfde zetten hem neer s’ morgens, blijven de gehele dag en slapen daar ook en dan of s’ avonds laat of s’ morgens vroeg legen ze nog ff snel de toilet, legen ze daar in de bosjes, zelf nl een paar keer gezien. En zo besparen ze geld, maar het zijn idd vaak hele luxe campers en soms met fietsen of brommers achterop.

 8. Ze verpesten het voor zichzelf en de goed willende camperaars. Hard optreden met flinke boetes, want daar gaat het om. Ze willen geen cent uitgeven voor een camperplaats of aan de horeca en plaatselijke winkeliers.

  1. Direct €200,00 per persoon af laten rekenen voor wildkamperen. En de kentekens op een lijst zetten in Spanje zodat iedere agent deze kan inzien. Voor de tweede maal? Dan het dubbele per persoon. Ze verpesten het voor de goede camperaars

 9. Het zijn net schaapjes 1 Camper parkeert en in notime staan er 20 Campers. Ze halen ook de parkeer plekken van de strand bezoekers weg die dan uiteindelijk veels te ver van het strand een plekje kunnen vinden en met veel ellende hun strand spullen naar de zee moeten slepen. Ook de restaurants zijn er niet blij mee want die Camper gasten gaan daar echt niet eten.

  1. Wij zijn zelf fervente camperaars en vinden bovenstaand gedrag erg onverantwoord en irriterend waardoor goedbedoelende camperaars weer de dupe zijn van de cowboys die er altijd de kantjes willen van af lopen. De wet in Spanje behandelt campers als auto’s en dat is al een veel ruimere behandeling dan in Vlaanderen of Nederland. Camperaars moeten zich daar dan ook naar gedragen.
   @Fred & Paul: de meerderheid gaat wél vaak eten in lokale restaurants en spendeert wél frequent bij lokale handelaars.
   @skbeetje: de meerderheid zoekt echt niét enkel naar gratis camperplaatsen. Dat zijn clichés die enkel mensengroepen tegen elkaar opzetten.
   @Eddy: we zijn echt niét te gierig om een camping te betalen. Maar in een camping zijn er veel te veel voorzieningen die wij niet nodig hebben.
   Pepe heeft gelijk: als de overheid of private markt zorgt voor camperplaatsen met goede basisvoorzieningen, is er winwin voor iedereen. En die cowboys: pak ze maar goed aan.

   1. Sorry hoor Geert maar ik ben iemand die mijn omgeving goed kent en leuke is men kent mij ook. Geen enkele vrijparkeerder (Camper) gaat eten bij het lokale restaurant maar ze ontnemen wel ruimte voor een potenciele klant dus 100% negatief. Ik ziet de camper eigenaars echter wel shoppen bij de lokale supermarkt waardoor ze gewoon zelf eten klaarmaken bij hun eigen camper. Dit is op zich niet erg aangezien je zelf moet weten wat je eet maar als je anderen belemmert doordat er geen parkeer gelegenheden meer zijn en deze inkomsten moeten missen wordt het een ander verhaal. Toch zijn er in mijn omgeving zeer veel betaalbare Camper campings met alles aanwezig wat je maar nodig hebt. Ik begrijp dan ook niet dat alles met een dure camper dan ook gratis moet je hebt immers geld genoeg om die camper te betalen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken