skip to Main Content
Tramverbinding Alicante-Benidorm door nieuwe tunnel
Diario Información

Tramverbinding Alicante-Benidorm door nieuwe tunnel

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – De TRAM van Alicante gaat sinds afgelopen vrijdag op de route naar de stranden, El Campello en Benidorm via de nieuwe Serra Grossa tunnel. Het gaat om een traject van 1,4 km dat 30 miljoen euro heeft gekost en waarmee eindelijk na 8 jaar bouwen en problemen een betere en snellere tramverbinding waarheid is geworden.

De ‘túnel de la Serra Grossa’ is 1.477 meter lang en bevindt zich, zoals de naam al aangeeft, onder de Serra Grossa berg. Deze nieuwe tunnel heeft de regionale overheden ruim 30 miljoen euro gekost maar verbetert de verbindingen tussen Alicante, Albufereta, Playa de San Juan en El Campello en de tren-TRAM naar Benidorm aanzienlijk.

In december werd reeds een van de twee sporen geopend voor het tramverkeer maar sinds afgelopen vrijdag zijn beide sporen opengesteld. Deze route door de tunnel zal gebruikt worden voor de TRAM vanaf het station bij de Plaza de Luceros in Alicante richting Playa de San Juan (L4), de TRAM naar El Campello (L3) en de TRAM naar Benidorm (L1). Ook de succesvolle verbinding tussen Alicante en San Vicente (L2) zal indirect een voordeel hebben aangezien deze lijndienst afhankelijk is van het aantal trams van de overige lijnen.

Door het in gebruik nemen van de nieuwe tunnel is er drie kilometer vrijgekomen langs de kust omdat de tram niet meer over het oude spoor zal rijden maar door de tunnel (dus niet meer langs de kust). Hierdoor kan de gemeente Alicante eindelijk een belofte die 30 jaar geleden werd gedaan om de boulevard te verlengen waarmaken.

De werkzaamheden aan de tunnel begonnen in 2010 maar werden drie jaar later in 2013 officieel stilgelegd vanwege gebrek aan financiële middelen tijdens de crisis. In totaal heeft de tunnel 29,9 miljoen euro gekost.

In 2019 viert de Ferrocarriles de la Generalitat Valenciana ofwel de regionale spoorwegmaatschappij van de Comunidad Valenciana haar 15-jarig bestaan wat betreft de ingebruikname van de TRAM tussen het station Puerta del Mar in Alicante en El Campello.

Gedurende de afgelopen 15 jaar hebben 79,8 miljoen mensen gebruik gemaakt van de trams en treinen. Op dit moment heeft de FGV drie tramlijnen en een tren-TRAM. Daarnaast heeft de FGV ook een dieseltrein op het traject Benidorm naar Denia waarvan 12,6 miljoen mensen gebruik van hebben gemaakt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
  1. Corey, dit is een nieuwspagina. De nieuwswaarde van dit artikel is de ingebruikname van de nieuwe tramtunnel en de kosten voor de aanleg ervan. Praktische info is te vinden op de website van TRAM.

  2. hoe lang is de track in totaal en hoe snel ben je v begin naar eind vd track? wat kost een kaartje? hoe betaal je, welke tijden. practische info zeg maar.

    1. Dit is een nieuwspagina. De nieuwswaarde van dit artikel is de ingebruikname van de nieuwe tramtunnel en de kosten voor de aanleg ervan. Praktische info is te vinden op de website van TRAM.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken