Leer de oorsprong van de uitdrukking “een uur minder op de Canarische Eilanden” kennen

Leer de oorsprong van de uitdrukking "een uur minder op de Canarische Eilanden" kennen
Beeld: via canva.com

Leer de oorsprong van de uitdrukking “een uur minder op de Canarische Eilanden” kennen

De Canarische Eilanden zijn acht tropische parels in de Atlantische Oceaan met diverse landschappen en culturen. Elk eiland heeft zijn eigen verhaal en biedt unieke ervaringen voor reizigers. De uitdrukking “una hora menos en las canarias” op Spaanse tv verwijst naar het tijdsverschil met het vasteland, maar waar komt dit vandaan?

Een van de meest opmerkelijke aspecten van de Canarische Eilanden is het feit dat ze een uur minder hebben dan het Europese vasteland. Dit tijdsverschil heeft geleid tot een iconische uitdrukking in de Spaanse media: “Una hora menos en Canarias” (Een uur minder op de Canarische Eilanden).

De oorsprong van deze uitdrukking gaat terug naar 1969, toen José Antonio Pardellas, de correspondent van Radio Nacional de España op Tenerife, opmerkte dat er verwarring bestond over de tijdzone op de Canarische Eilanden. Om deze verwarring op te lossen, introduceerde hij de “coletilla” (slotopmerking) “una hora menos en Canarias” tijdens de uitzendingen.

Sindsdien is deze uitdrukking uitgegroeid tot een icoon van de Spaanse media. Telkens wanneer er op televisie of radio naar de tijd wordt verwezen, wordt deze “coletilla” toegevoegd om het tijdsverschil met de Canarische Eilanden aan te geven.

Deze uitdrukking weerspiegelt niet alleen het tijdsverschil, maar symboliseert ook de unieke identiteit van de Canarische Eilanden binnen de Spaanse context. Het onderstreept de diversiteit en eigenheid van deze eilandengroep, die zich onderscheidt van het Europese vasteland.

De uitdrukking “una hora menos en Canarias” is zo ingeburgerd geraakt dat ze ook wordt gebruikt in andere contexten dan de media. In het dagelijks leven kan deze uitdrukking worden gebruikt om aan te geven dat iets of iemand anders is, of een andere benadering vereist.

Ga naar de inhoud