skip to Main Content
Belgische eigenaren van Spaans eiland bij Formentera willen woningen verbouwen
El Confidencial

Belgische eigenaren van Spaans eiland bij Formentera willen woningen verbouwen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Belgische eilandeigenaars gaan woningen verbouwen

El Confidencial

IBIZA – De Belgische broers Christian en Jean Cigrang hebben recent het Balearen eiland s’Espalmador gekocht voor de kust van Formentera en zij hebben nu de eerste ontmoeting gehad met de autoriteiten. Tijdens deze ontmoeting hebben de Belgische broers en investeerders meteen al duidelijk gemaakt dat zij bewust zijn dat het om een beschermd natuurgebied gaat.

In april werd bekend dat de Belgische familie Cigrang via een Luxemburgse maatschappij het Balearen eiland s’Espalmador gekocht heeft. Twee van de drie Cigrang broers hebben voor het stukje natuur 18 miljoen euro betaald en hebben nu aangegeven dat ze consequent zijn dat ze met het eiland niets mogen doen. Dat wil zeggen, tijdens een vergadering met de autoriteiten hebben ze aangegeven dat ze weten dat het om een beschermd natuurgebied gaat waar ze niets aan mogen veranderen en wat ze zullen respecteren.

Na de aanschaf van het eiland maakten de autoriteiten op Ibiza zich zorgen over de toekomst van het natuurparadijsje voor de kust van Formentera maar Christian en Jean hebben de Consell gerustgesteld. Het enige wat de broers wel willen doen is de bestaande woningen restaureren en verbouwen en de daarbij horende regels respecteren.

Het eiland s’Espalmador heeft een oppervlakte van 137 hectare maar het particuliere gedeelte is 80 hectare omdat de stranden eigendom zijn van de Spaanse kust autoriteiten (Costas) en in Spanje nooit particulier eigendom kunnen zijn.

Op het eiland staan twee woningen een kleinere met vier slaapkamers en een grote met maar liefst 12 kamers. Deze twee woningen en een kapel zullen aangepast gaan worden zodat deze dienst kunnen doen als vakantiewoning voor de nieuwe eigenaren. De rest van het eiland wordt met rust gelaten, aldus de Cigrang broers.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Beste Fran en Carlos,

  Ja met de cijfers gaat het een beetje mis, maar maakt dat nou wat uit betreffende de nieuwswaarde die er met dit artikel bedoeld wordt?
  Schei toch eens uit met dat gezever over taalfouten en wat dies meer zij.
  Al dat soort opmerkingen zegt meer over jullie en de medeplegers dan over de redactie en hoe vaak is dat nou al niet benoemd?

  1. Zoals het er nu staat is het nog gekker. Het gehele eilandje zou 137 hactare (moet natuurlijk: hectare) zijn, en het private gedeelte 800 hectare. Kunt U het zich voorstellen? Of wordt de omringende zee meegerekend?

   1. zeg muggeziffter laat die mensen hun werk doen maakte gij nooit fouten dan ben je een uitzondering die niet bestaat
    hasta luego

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken