skip to Main Content
Dit is de Belgisch/Luxemburgse familie die het Spaanse eiland S’Espalmador gekocht heeft

Dit is de Belgisch/Luxemburgse familie die het Spaanse eiland S’Espalmador gekocht heeft

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

IBIZA – Op 15 maart werd bekend gemaakt dat een Belgische zakenman het Isla de Espalmador voor de kust van het Balearen eiland Formentera had gekocht voor 18 miljoen euro. Dat nieuws werd door de Spaanse kranten later bijgesteld naar een Luxemburgse familie maar nu is bekend dat het weliswaar een transactie was vanuit Luxemburg maar dat het toch om Belgische kopers gaat, namelijk de rijkste familie van België: Cigrang.

De Antwerpse familie Cigrang heeft haar fortuin (geschat 1 miljard) gemaakt met de rederij en het blijkt dat de familie een nogal moeilijke relatie heeft met België, zowel financieel als operationeel. Het zijn de drie broers Jean Philippe (54), Christian Léon (53) en Michel Jan (47) Cigrang die zowel een Belgische alsook Luxemburgse nationaliteit hebben die via het exclusief voor de aanschaf van het eiland opgerichte bedrijf Salgamajoral S.L. het Isla de Espalmador kochten van de vorige eigenaren Norberto (Norma) en Rosa María (Rosy) Cinnamond Planas, aldus de krant El Mundo.

Het bedrijf Salgamajoral S.L. is eigendom van CFdE S.A. welke door de Cigrang familie in 2017 werd opgericht in Luxemburg. De naam van het in Spanje geregistreerd bedrijf is opgebouwd uit de namen van de twee huizen die op het eiland staan, S’Alga, waarna ook het bekendste strand op het eiland genoemd is, en Majoral. Het S’Alga huis heeft twaalf slaapkamers, acht badkamers en drie overdekte terrassen terwijl het Majoral huis bestaat uit vier slaapkamers en een badkamer.

De nieuwe eigenaren mogen weliswaar deze woningen enigszins restaureren maar ze moeten de wetten die gelden voor het natuurpark Parque Natural de Ses Salines respecteren en er mag niets nieuws bijgebouwd worden. Daarnaast is het hele eiland in principe openbaar gebied waarbij met name de stranden (bekend vanwege o.a. het modderbaden en het kristalheldere water) veel bezocht worden gedurende de zomermaanden.

De broers Jean, Christian en Michel zijn mediaschuw en vragen nooit om teveel publiciteit. Het is ook daarom dat de hele aankoop van het Balearen eiland redelijk geheimzinnig gebeurde. De autoriteiten van de Balearen, met name die van Ibiza die de jurisdictie hebben over Formentera en het eiland S’Espalmador, hebben de Belgisch/Luxemburgse broers nog niet gesproken maar er staat een bijeenkomst gepland aldus een woordvoerder.

Jean, Christian en Michel Cigrang / Foro: El Mundo

Oude eigenaren

Het kleine eilandje S’Espalmador (Catalaans) of Isla de Espalmador (Spaans) was sinds 1932 privé-eigendom toen de opa van de huidige eigenaar het eiland kocht voor 42.500 peseta’s, omgerekend 255,43 euro. Het eiland was tot voor kortt eigendom van de Catalaanse architect Norman Cinnamond en zijn zus Rosy die het eiland kregen van hun Britse opa Bernard Cinnamond die op zijn beurt 84 jaar geleden het eiland voor weinig geld kocht van de toenmalige Spaanse eigenaar Carlos Tur.

Pogingen tot verkoop

In 2016 stond dit kleine eilandje nog te koop voor 24 miljoen euro en was er een speciale aanbieding voor de regionale regering van de Balearen van 18 miljoen euro als zij dat bedrag in een keer zouden betalen. Die onderhandelingen met de staat mislukten waarna de eigenaren besloten om het in 2017 opnieuw in de verkoop te zetten, dit keer voor 22 miljoen euro. Dat is best veel geld als je bedenkt dat je niets met het eiland mag doen aangezien het beschermd natuurgebied is en dat er naast Menorca een eilandje ligt wat te koop staat voor slechts 5 miljoen euro. Dat is het eiland Colom waar tevens een woning op te vinden is en slechts 200 meter van Menorca ligt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. O mijn alles weggespoeld , als echt de zee gaat stijgen of een tornado / aardbeving . De grillen der natuur geven geen zekerheid.. ! Een helicopter / onderzeer , zeewaardige 360 kantelbare waterdichte reddingsboot is wel aan te bevelen. Als je op zee werkzaamheden heb verricht weet je als geen ander hoe de zee tekeer kan gaan . Bizar en dan voel je pas hoe klein en kwetsbaar wij mensen zijn. Water is de grootste redder / vriend of helse tegenstander. Hier wordt te lichtzinnig over gedacht en mee omgegaan.

 2. Fantastisch nieuws…een mooie plek in handen van Belgen. Ga ik deze zomer proberen te bezoeken.. Cortado komt eraan voor de redactie.

 3. Wanneer je een miljard bezit als familiefortuin is 22 miljoen voor zo’n prachtig natuurgebied peanuts. Ik ken Espalmador van haver tot gort want ik woonde 25 jaar op Formentera. Er staan twee prachtige huizen op, de stranden zijn uniek, de modderbaden hadden minder mijn interesse, maar zijn ook een natuurverschijnsel. Echt een koopje voor zoiets moois. Die Belgen hebben wel een neus voor klasse.

  1. PS: ik zie bij herlezing dat de Belgen slechts 18 miljoen hebben betaald. Nou, dan hebben ze dus 4 miljoen over voor de aanvoer van hun levensbehoeften, want winkels zijn daar niet. Zal wel lukken.

 4. Misschien werd het hen te heet onder hun gat in Luxemburg? En het geld dan maar “parkeren” dmv aankoop? Misschien ben ik mis. Dit is het field van Juan74 ?

  1. Hahaha Vlaming, hou het nu een beetje stil man….
   Maar ik denk dat deze familie wel zo slim zal zijn geweest om aan een oude SA in Luxemburg te geraken eentje waarbij de A nog altijd staat en blijft staan voor ¨anoniem¨
   De enige die dan weet wie de echte eigenaren zijn, is een notaris en die kan men nooit dagen voor het gerecht om die informatie prijs te geven.

   En tegenwoordig gaat het bij onroerend goed aankoop in Spanje iets anders dan jaren terug, toen kon je nog met een koffer cash geld aankomen en ging de deur en het gordijn dicht en zat de notaris met zijn telraampje druk te tellen hoeveel het was. En bracht dat dan vervolgens via zijn vriendje, de lokale bank directeur, bij de bank binnen. Mooie tijden hahaha….

   Denk dat deze familie gewoon een zeer mooie en zoals anderen al zeggen, zeer goedkope aankoop heeft gedaan en er nog zeer veel plezier van zal krijgen. Tenzij inderdaad de zeespiegel enorm hard gaat stijgen. Maar dan is er vast wel weer een slim NL bedrijf die zorgt dat het eiland toch een eiland blijft.

   Al met al…mooie deal en dat geld zit goed vast in vastgoed!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken