5-jarig meisje op luchtbed voor kust Tarragona verdronken

5-jarig meisje op luchtbed voor kust Tarragona overleden
Beeld: Archieffoto

5-jarig meisje op luchtbed voor kust Tarragona verdronken

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – De kustwacht heeft na de zoektocht met een helikopter ongeveer een halve zeemijl voor de kust van de badplaats La Pineda (Vila-seca) aan de Costa Dorada in de provincie Tarragona het levenloze lichaam gevonden van een 5-jarig meisje. Het kind bevond zich op een luchtbed of zwemband in het water maar de zee heeft haar zeeinwaarts geduwd waar ze is verdronken.

Rond 13 uur dinsdagmiddag waarschuwde de strandschoonmaakbrigade van La Pineda de lokale politie die meteen de kustwacht verwittigde. Het was het personeel van het strand dat zag hoe het meisje op een luchtbed zich op zo’n 300 meter van het strand bevond en het erop leek dat ze zeeinwaarts ging.

Meteen na de melding kwam de kustwacht in actie met een helikopter vanaf het vliegveld van Reus. Ondertussen was ook het Rode Kruis met een boot het water opgegaan om naar het meisje te zoeken. Op het moment van het ongeval was er vanwege het vroege seizoen nog geen strandwacht op het strand.

De helikopter heeft het meisje na een zoektocht bewusteloos in het water gevonden waarna de boot van het Rode Kruis naar het meisje werd geleid. Eenmaal aan boord probeerde het personeel het levenloze lichaam te reanimeren maar men slaagde daar niet in.

De politie wist de ouders van het meisje te achterhalen en kon een tolk vinden aangezien het om een familie uit Georgië gaat. Het is niet bekend hoe het meisje zo ver weg in de zee terecht is kunnen komen en waarom de ouders dit niet in de gaten hadden.

Een soortgelijk ongeval waarbij een 4-jarig kind het wel overleefde, vond plaats in juli 2018 in Sant Carles de Rápita in Tarragona. Dat meisje bevond zich toen ook op een opblaasbare eenhoorn en werd de zee in geduwd.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.