skip to Main Content
5-jarig meisje op luchtbed voor kust Tarragona verdronken
Archieffoto

5-jarig meisje op luchtbed voor kust Tarragona verdronken

TARRAGONA – De kustwacht heeft na de zoektocht met een helikopter ongeveer een halve zeemijl voor de kust van de badplaats La Pineda (Vila-seca) aan de Costa Dorada in de provincie Tarragona het levenloze lichaam gevonden van een 5-jarig meisje. Het kind bevond zich op een luchtbed of zwemband in het water maar de zee heeft haar zeeinwaarts geduwd waar ze is verdronken.

Rond 13 uur dinsdagmiddag waarschuwde de strandschoonmaakbrigade van La Pineda de lokale politie die meteen de kustwacht verwittigde. Het was het personeel van het strand dat zag hoe het meisje op een luchtbed zich op zo’n 300 meter van het strand bevond en het erop leek dat ze zeeinwaarts ging.

Meteen na de melding kwam de kustwacht in actie met een helikopter vanaf het vliegveld van Reus. Ondertussen was ook het Rode Kruis met een boot het water opgegaan om naar het meisje te zoeken. Op het moment van het ongeval was er vanwege het vroege seizoen nog geen strandwacht op het strand.

De helikopter heeft het meisje na een zoektocht bewusteloos in het water gevonden waarna de boot van het Rode Kruis naar het meisje werd geleid. Eenmaal aan boord probeerde het personeel het levenloze lichaam te reanimeren maar men slaagde daar niet in.

De politie wist de ouders van het meisje te achterhalen en kon een tolk vinden aangezien het om een familie uit Georgië gaat. Het is niet bekend hoe het meisje zo ver weg in de zee terecht is kunnen komen en waarom de ouders dit niet in de gaten hadden.

Een soortgelijk ongeval waarbij een 4-jarig kind het wel overleefde, vond plaats in juli 2018 in Sant Carles de Rápita in Tarragona. Dat meisje bevond zich toen ook op een opblaasbare eenhoorn en werd de zee in geduwd.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Weer een triest en onnodig einde voor een jong kind. Wat zijn mensen toch dom om zulke jonge kinderen met die opblaasspullen in zee te laten spelen. Die rotzooi wordt door de stroming razendsnel naar dieper water getrokken, dat veel kouder is, waardoor ze het bewustzijn verliezen. Ik wens ze nog veel sterkte met het verlies.

  2. Zeer vermoedelijk is het meisje niet verdronken, maar door onderkoeling om het leven gekomen. Wat het uiteraard niet minder verdrietig maakt.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken