Search
menu
Search

TikTok snelst groeiende en WhatsApp favoriete smartphone apps in Spanje

TikTok snelst groeiende en WhatsApp favoriete smartphone apps in Spanje
Beeld: via canva.com

TikTok snelst groeiende en WhatsApp favoriete smartphone apps in Spanje

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TikTok was het sociale netwerk waarvan het gebruik het meest groeide onder Spanjaarden die regelmatig gebruikmaakten van internet in het laatste kwartaal van 2022, met een groei van 5% vergeleken met dezelfde periode in het voorgaande jaar, tot een gebruik door 23,6% van de gebruikers. Ook het gebruik van het professionele socialmediaplatform LinkedIn steeg met 10,1% in Spanje.

Volgens gegevens van de Nationale Commissie voor Markten en Concurrentie (CNMC), gebruikte negen op de tien Spanjaarden minstens eenmaal internet tussen oktober en december 2022, en bijna 80% van de burgers verbond dagelijks met het internet.

Van deze gebruikers gebruikte 56,1% regelmatig Facebook, waardoor dit sociale netwerk opnieuw het meest gebruikt werd door de Spanjaarden; gevolgd door Instagram (49,8%), TikTok (23,6%), Twitter (21,8%), LinkedIn (10,7% en Pinterest (10,1%). Bijna 94% van de Spaanse frequente internetgebruikers gebruikte WhatsApp voor messaging en bijna 67% gebruikte de app ook om te bellen of te videobellen.

WhatsApp is favoriete app

WhatsApp bleef dus de favoriete app voor elektronische berichtenuitwisseling gedurende het laatste kwartaal van 2022, gevolgd door Instagram (24,5%), Facebook Messenger en Telegram (elk 18%) en Skype (4,2%).

Wat betreft het gebruik van mobiele telefoons, gebruikte acht op de tien Spanjaarden het dagelijks om te communiceren via online berichtendiensten (84%), bijna de helft checkte dagelijks sociale netwerken (48%), en vier op de tien (42%) de e-mail. De diensten die het minst dagelijks werden gebruikt op de mobiele telefoon waren het bekijken van video’s (26,8%), games (20,8%) en GPS-locatiediensten (9,4%).

Daarnaast gebruikte bijna 42% van de Spanjaarden de vaste telefoon niet om te bellen en 60% stuurde geen SMS vanaf hun mobiel. Sterker nog, het percentage gebruikers dat elke dag belde via platforms als WhatsApp was hoger (8,5%) dan degenen die dat deden met de vaste lijn (6,6%).

social media 2023
Overzicht van het social media, internet en smartphonegebruik in Spanje in 2023
Uit een onderzoek blijkt dat bijna 86% van de inwoners van Spanje tussen 16-65 jaar dagelijks gebruikmaakt van WhatsApp, Facebook, Instagram, YouTube en and …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud