Mercadona viert feestje met de olijfolie bodycrème van Deliplus die tien jaar oud is geworden

SpanjeVandaag
Beeld: SpanjeVandaag

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Elke doorgewinterde Mercadona fan kent de bodycrème met olijfolie van Deliplus ondertussen wel. Je weet wel, die witte potten met groene deksel die tegenwoordig per twee stuks worden verkocht voor slechts 2 euro! We hebben het hier over de “crema de aceite de oliva” van het eigen merk Deliplus welke volgens Mercadona een van de best verkopende cosmeticaproducten is. Dit jaar is het extra feest voor de bodycrème want deze bestaat alweer 10 jaar.

Toen Mercadona in 2007 met de verkoop van de “crema de aceite de oliva” voor de droge huid begon verkocht de supermarktketen ongeveer gemiddeld 70.000 potten per maand. Dat aantal is inmiddels opgelopen naar gemiddeld 1,5 miljoen potten per maand (volgens de laatste cijfers uit 2015) en kan nu twee jaar later zelfs nog meer zijn dan voorheen. De reden daarvoor is o.a. dat de potten per twee eenheden van 200 ml als “pack divisible”verkocht worden voor een prijs van slechts 2 euro, dus 1 euro per pot! Een koopje dus en blijkbaar ook nog een goed werkend product.

Buitenlandse interesse

De olijfolie bodycrème is inmiddels niet alleen bij de Spanjaarden erg populair maar ook bij de buitenlanders die in de Spaanse supermarktketen kopen. Dat geldt dan voor zowel de buitenlanders die in Spanje wonen en ook degene die tientallen potten voor eigen gebruik maar ook voor familie en vrienden mee terug naar Nederland of België nemen. Waarschijnlijk komt daar nu een nieuw toeristisch “exportproduct” bij met de Sisbela anti verouderingscrème die net gelanceerd werd door Mercadona en te koop is voor slechts 5 euro per pot (terwijl dat bij de speciaalzaken 60 euro is).

Waarom deze crème

De bodycrème met olijfolie van het merk Deliplus of in het Spaans “crema de aceite de oliva de Deliplus” geeft dankzij de eigenschappen van de olijfolie een intensieve voeding aan de huid en verkrijgt deze een optimaal niveau van hydratatie, vooral in droge huiden. De omega-6 en omega-9 vetzuren versterken dit voordeel en helpen om uitdroging tegen te gaan. Daarnaast voedt de bodycrème intens dankzij de actieve ingrediënten zoals dus olijfolie maar ook shea, glycerine en vitamine E. Ook geeft de crème een gevoel van een zachte en frisse huid en wordt de elasticiteit van de huid verbeterd.

Wanneer te gebruiken

Volgens de website van Mercadona is de bodycrème met olijfolie ideaal om elke dag aan te brengen en dient het simpelweg een onderdeel te zijn van je dagelijkse lichaamsverzorgingsritueel. Het beste is om de crème na het douchen aan te brengen. Wil je dat liever doen voor het slapen, dan kun je dat doen door de crème zacht op de huid aan te brengen en te masseren (zelf of door iemand anders) waardoor dit “jouw moment” van de dag wordt. Het aanbrengen van de bodycrème kan men het beste in cirkelvormige bewegingen doen op de buik, armen en benen met nadruk op de ellebogen, knieën en de buitenkant van de armen.

Lees ook: Het grote Mercadona verhaal, wie en wat in Spanje’s bekendste supermarktketen

Fabrikant

Sinds dat de fabrikant van de crema de aceite de oliva van Deliplus in 2007 is begonnen met de productie van deze zeer succesvolle creme, werken er 200 mensen meer aan de productie (van 300 naar 500 man personeel). De verantwoordelijke voor de bodycrème is het bedrijf RNB welke gelegen is in de gemeente La Pobla de Vallbona in de provincie Valencia, waar ook Mercadona vandaan komt. Voor zowel de fabrikant alsook Mercadona was dit product in 2007 een revolutie in Spanje aangezien het de eerste crème was die met deze karakteristieken op de markt werd gebracht, en dan ook nog tegen deze voordelige prijzen.

Wat is jouw mening over de crema de aceite de oliva van Deliplus? Gebruik je deze, koop je deze vaak en werkt het of niet. Geef je mening door een reactie te plaatsen.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments

Ik ben 60 jaar en gebruik deze crème nu een paar jaar.
Ik heb last van droog exceem en kon nooit een goede creme vinden waar ik niet allergisch op reageerde. Sinds ik deze creme gebruik is mijn huid een stuk verbeterd. Ik ga elk jaar op vakantie naar Spanje en neem dan voldoende potten mee naar huis.
Helaas kunnen wij dit jaar niet i.v.m. het covid-19 virus

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.