Search
menu
Search

Eerste maatregel opnieuw gekozen burgemeester Marbella: eigen salaris verhogen

Eerste maatregel opnieuw gekozen burgemeester Marbella: eigen salaris verhogen
Beeld: @AngelesMunoz_ / twitter

Eerste maatregel opnieuw gekozen burgemeester Marbella: eigen salaris verhogen

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Recent keurde Ángeles Muñoz, de burgemeester van Marbella (sinds 2007), tijdens een buitengewone raadsvergadering een verhoging van haar salaris tot 92.928,03 euro goed. Dit is het maximale bedrag dat een burgemeester van een stad met meer dan 150.000 inwoners kan ontvangen, en het ligt boven het salaris van de Spaanse premier Pedro Sánchez en Juanma Moreno, de regionale premier van de Junta de Andalucía.

Ondanks dat ze tot nu toe geen gemeentelijke vergoedingen ontving vanwege haar salaris als senator, plaatst deze loonsverhoging haar nu als de tweede bestbetaalde burgemeester in heel Andalusië. Dit komt na de goedkeuring van een salarisverhoging door haar collega in Málaga, waardoor het salaris van Francisco de la Torre nu boven de 93.400 euro uitkomt.

Om het in perspectief te plaatsen, de burgemeester van Marbella zal bijna 93.000 euro ontvangen, wat 3.000 euro meer is dan het jaarlijkse salaris van de premier van Spanje, Pedro Sánchez, en zelfs 22.000 euro meer dan het inkomen van Juanma Moreno, de regionale premier van Andalusië.

Alle raadsleden van de Partido Popular (PP) steunden het voorstel, wat haar een absolute meerderheid opleverde. Aan de kant van de oppositie waren er twee stemmen tegen van Vox, terwijl elf raadsleden zich onthielden van stemmen, inclusief acht van de PSOE en drie van OSP. De nieuwe salarissen worden van kracht op 23 juli.

Tijdens een korte toespraak in de raadsvergadering legde de burgemeester uit dat de salarisverhoging voortkomt uit de bepalingen van de Algemene Staatsbegroting, en is tevens in lijn met het proportionele systeem van de Provincie. Ze voerde ook aan dat Marbella een grote stad is. De oppositie ziet de zaken echter anders. Om te beginnen zullen de twee raadsleden van Vox geen salaris ontvangen van de gemeente Marbella buiten de vergoedingen voor de raads- en commissievergaderingen waaraan ze deelnemen (750 euro voor de raadsvergadering en 250 euro voor de commissievergadering). Slechts zes raadsleden hebben vaste salarissen van de gemeenteraad, waarvan drie van de PSOE en drie van OSP.

Ga naar de inhoud