92 kampeerauto eigenaren op de bon geslingerd in Tarifa

92 kampeerauto eigenaren op de bon geslingerd in Tarifa
Beeld: Tarifaalminuto.com

92 kampeerauto eigenaren op de bon geslingerd in Tarifa

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CÁDIZ – De politie van de kustplaats Tarifa in de provincie Cádiz in Andalusië heeft sinds 23 juli een totaal van 92 kampeerauto en camper eigenaren een bekeuring gegeven voor het parkeren, kamperen en overnachten op plaatsen waar dat volgens de regels niet is toegestaan.

Het gaat met name om het natuurgebied Parque Natural del Estrecho en de bekende stranden Playa de los Lances, Playa de Valdevaqueros en Bolonia waar elke zomer weer honderden kampeerauto’s en campers geparkeerd staan, vaak door surfers. 

Veel van deze mobiele huizen maken gebruik van de situatie door te kamperen door o.a. stoelen, tafels en barbecues buiten te zetten en het zonnescherm te openen. Op het moment dat iemand dat doet is er geen sprake meer van parkeren (estacionar) maar van kamperen (acampar) en dat is niet toegestaan in Andalusië en de rest van Spanje, tenzij op aangegeven plaatsen.

LEESTIP: Wat is het verschil tussen parkeren en kamperen met campers in Spanje

Het overnachten (pernoctar) in kampeerauto’s en campers is gereguleerd in Andalusië en is in feite alleen toegestaan op die plaatsen die de naam ‘Áreas de Pernocta’ hebben. Buiten deze speciale kampeerplaatsen is het verboden om te parkeren en overnachten (aparcar y pernoctar).

Ga naar de inhoud