Reserveren voor een plaatsje op strand Benidorm niet meer nodig

Reserveren voor een plaatsje op strand Benidorm niet meer nodig
Beeld: Twitter (Benidorm Live)

Reserveren voor een plaatsje op strand Benidorm niet meer nodig

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Nu het veel rustiger is geworden in Benidorm is het ook niet meer nodig om te reserveren voor een plaatsje op het Levante strand. De Spaanse toeristen zijn teruggekeerd naar hun woonplaatsen en bij gebrek aan buitenlandse vakantiegangers vanwege de negatieve reisadviezen zijn er nog maar weinig mensen op de stranden van Benidorm te vinden.

Vanaf maandag 31 augustus is het niet meer nodig te reserveren om naar het Playa de Levante te gaan om van de zon te genieten. Het reserveringssysteem is meer dan 3 maanden actief geweest en al waren er met name in het begin problemen en klachten, naarmate de zomer vorderde verliep het reserveren van een plaatsje op het drukke Levante strand goed.

Sinds vrijdag 17 juni was het noodzakelijk om via een website of app of bij een van de loketten een plaatsje te reserveren op het normaal gesproken overvolle Levante strand in Benidorm. 

Volgens de gemeente zijn er sinds het begin 167.012 percelen op het strand gereserveerd waarvan 121.757 via de website waardoor er 299.914 mensen gebruik hebben kunnen maken van het Playa de Levante. 73% van de reserveringen gebeurde online terwijl de rest van de reserveringen werden gedaan bij de loketten.

Vanaf 31 augustus kan er 30 minuten langer gebruik worden gemaakt van de stranden in Benidorm en blijven deze open tot 21 uur. Daarna is het niet meer toegestaan de stranden te betreden tot ongeveer 7 uur ‘s morgens wanneer de stranden weer opengaan voor wandelaars etc. 

Tot 30 september zal er echter nog wel gecontroleerd worden op de capaciteit op de stranden van Benidorm en met name het Levante strand en zullen ook de percelen blijven bestaan om de social distance te garanderen. Vanaf oktober zullen de percelen en de controles verdwijnen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.