‘We zijn er bijna’ aflevering 3: Bezoek aan El Rocio maar wat is dat eigenlijk?

‘We zijn er bijna’ aflevering 3: Bezoek aan El Rocio maar wat is dat eigenlijk?
Beeld: Omroep MAX / web

‘We zijn er bijna’ aflevering 3: Bezoek aan El Rocio maar wat is dat eigenlijk?

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op dinsdag 30 augustus om 21.20 uur zal bij MAX op NPO 1 de alweer derde aflevering van het Spanje-Seizoen ‘We zijn er bijna’ te zien zijn. Ongetwijfeld zitten weer miljoenen kijkers voor de buis te kijken naar de avonturen van de 24 gepensioneerde echtparen die in een georganiseerde groepsreis met de eigen caravan of camper door Spanje reizen. In aflevering 3 komt de groep aan in Andalusië waar ze Sevilla, Córdoba en El Rocío bezoeken. Maar wat is dat laatste eigenlijk? Het glossy magazine ESPANJE! legt het uit.

Vierentwintig gepensioneerde echtparen trekken in een georganiseerde groepsreis met caravan of camper dwars door de Spaanse binnenlanden. In 33 dagen doen ze 13 campings aan, te beginnen aan de Costa Verde in Cantabrië aan de noordkust. Via de Spaanse hoogvlakte trekt de groep naar het zuidelijke Andalusië en na een kleine 3.000 kilometer eindigt de vakantie aan de Middellandse Zee vlakbij Tarragona aan de Costa Dorada. 

In aflevering 1 werden de Picos de Europa, Valladolid en Salamanca bezocht. In aflevering 2 bezochten de gepensioneerde kampeerders het Nationaal Park Monfragüe en het klooster van Guadalupe in Extremadura. In aflevering 3 zakken de reizigers verder af naar het zuiden om in Andalusië de steden Sevilla, Córdoba en het pelgrimsdorp El Rocío te bezoeken.

El Rocío

De kampeerders van ‘We zijn er bijna’ bezoeken in aflevering 3 El Rocío dat gelegen is in de provincie Huelva in Andalusië. Het is een regio die nog niet wordt overspoeld door massa’s toeristen en dat maakt een bezoek aan Huelva, de Costa de la Luz, El Rocío en het natuurgebied Doñana meer dan de moeite waard.

Met Pinksteren wordt in El Rocío de grootste pelgrimstocht van het land gehouden, de Romería del Rocío. Uit alle hoeken van het land maar hoofdzakelijk Andalusië komen personen te paard, te voet of per traditionele huifkar naar El Rocío om de Maagd van El Rocío eer te betuigen. Deze bevindt zich in de Ermita de la Virgen del Rocío wat het middelpunt is van de festiviteiten. 

De Romería del Rocío is één van de beroemdste en grootste bedevaarten ter wereld. Een miljoen mensen waaronder ruim 100 broederschappen (hermandades) trekken jaarlijks naar het Andalusische gehucht El Rocío waar het de rest van het jaar bijna uitgestorven is. De bedevaart wordt jaarlijks gehouden in het Pinksterweekend met het hoogtepunt op pinkstermaandag ofwel Lunes de Pentecostés. Tijdens de festiviteiten heeft de broederschap van Almonte de eer om de Maagd rond te dragen door de propvolle straatjes van El Rocío. 

Huelva is meer

Maar El Rocío is slechts een onderdeel van de prachtige provincie Huelva en in DIT ARTIKEL van het glossy Spanje magazine ESPANJE! worden de belangrijkste bezienswaardigheden beschreven.

¡LEUK! Neem nu een abonnement op ESPANJE! dat vier keer per jaar een 100 pagina’s tellend glossy magazine uitbrengt. Voor slechts € 26,95 krijg je met € 13 of 30% korting (normaal € 39,75) de huidige editie en de vier komende edities. KLIK HIER en meld je aan om meteen ESPANJE! te lezen (ook leuk als cadeau natuurlijk).

Monfrague
We zijn er bijna: aflevering 2 de natuur en cultuur in Extremadura, jeu de boules en paella
In aflevering 2 van ‘we zijn er bijna’ hebben de kampeerders natuur en cultuur bezocht in Extremadura, paella gegeten en jeu de boules gespeeld. Een korte uitleg van wat bezocht is.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud