Twintigtal grienden vast op strand in Asturië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Twitter
Beeld: Twitter

GIJÓN – Een twintigtal grienden zit vast bij het strand van de Cala Moris in de kustplaats Carreño in Asturië. De ‘calderones’ zitten vast in zee en bij/op het strand en ondanks de reddingspogingen zijn de dolfijnachtigen nog niet de open zee in gestuurd maar leven ze nog wel.

Maandagavond kreeg men de melding binnen dat er een twintigtal grienden (calderones) vlakbij het Playa del Tranquera strand in de kustplaats Carreño zwommen. Op zich geen probleem maar de grienden werden in de gaten gehouden toen de twintigtal dolfijnachtigen plots richting het strand zwommen van de Cala Moris.

Meteen probeerden tientallen vrijwilligers van de Club Delfin, buurtbewoners, politieagenten en kustwacht de grienden de open zee in te krijgen maar die pogingen mislukten tot nu toe. De grienden leven op het moment van schrijven nog allemaal maar volgens de krant zijn sommige ‘calderones’ er slechter aan toe dan andere. 

Het terugsturen de zee in is gecompliceerd omdat de grienden niet meewerken en terug zwemmen naar het strand, omdat ze meer dan drie meter groot en meer dan een ton zwaar zijn en omdat de conditie van de zee en de omgeving niet optimaal zijn.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.