Plattelandshuizen in Spanje die te koop zijn vanaf 55.000 euro

Plattelandshuizen in Spanje die te koop zijn vanaf 55.000 euro
Beeld: Canva

Plattelandshuizen in Spanje die te koop zijn vanaf 55.000 euro

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Als je goed kijkt en zoekt op internet en geen eisen stelt over bijvoorbeeld het wonen aan de overvolle en toeristische Costa’s en meer voor de natuur en rust gaat in het authentieke Spanje, dan kun je mooie huizen vinden die al vanaf 55.000 euro te koop zijn. Het gaat daarbij om woningen die in het platteland te vinden zijn en dus meestal ver weg van het drukke toerisme maar weer wel ideaal om van een rustige vakantie te genieten.

Om naar het aanbod van goedkope huizen te kijken die in Spanje op het platteland te koop zijn, kijken we naar de woningwebsite Idealista.es. Daar staan duizenden ‘casas rusticas’ te koop die al vanaf 55.000 euro worden aangeboden. Verwacht geen paleisjes of super moderne huizen maar verwacht wel authentieke woningen die in de natuur of daar vlakbij te vinden zijn. Hieronder een kort overzicht van 10 huizen die we uit DEZE lijst hebben gehaald.

55.000 euro / dorpshuis provincie Salamanca

De goedkoopste woning in onze lijst is deze woning in El Rincon in de provincie Salamanca (Castilla en León). Het gaat om een echt dorpshuis op 70 km van de provinciale hoofdstad dat drie verdiepingen heeft, 4 slaapkamers en 2 badkamers. In totaal is deze woning 140 m2 groot. Meer informatie en foto’s HIER.

59.000 euro / dorpshuis provincie León

Het gaat hier om een oude mijnbouwers woning die geheel gerenoveerd is en waar je dus zo in kunt trekken. Het huis van 78 m2 groot, 4 slaapkamers en 2 badkamers ligt in het oude gedeelte van het dorp Sabero dat vlakbij het natuurpark Picos de Europa ligt en op 60 km van de stad León (Castilië en León). Meer informatie en foto’s HIER.

70.000 euro / dorpshuis Cantabrië

Dit kleine gezellige huis ligt in het dorp Luene in de autonome regio Cantabrië in het groene Spanje. Het huis zelf is 105 m2 groot en heeft 3 slaapkamers en 2 badkamers, een terras, openhaard en een tuin. En dat alles vlakbij de natuur, bergen en de Atlantische Oceaan met de Cantabrische stranden. Meer informatie en foto’s HIER.

77.500 euro / losstaand huis Lugo

Een plaatje om te zien en geheel vrijstaand met alleen maar groene weilanden en bossen om je heen. Deze woning ligt in A Pontenova in de provincie Lugo (Galicië), het noordwesten van Spanje. Maar liefst 270 m2 bestaande uit 4 slaapkamers en 1 badkamer op twee verdiepingen en een terrein van 1.700 m2. Meer informatie en foto’s HIER.

79.000 euro / dorpshuis Asturië

Stel je voor, wakker worden met uitzicht op de bergen in Asturië. Dat is mogelijk met dit mooie hoekhuis in Laviana. In totaal heeft het huis 85 m2 bestaande uit 3 slaapkamers en 1 badkamer op 2 verdiepingen. Er is ook een terrein van 400 m2 en een tuin. Meer informatie en foto’s HIER.

80.000 euro / authentiek huis Cantabrië

Een woning van 450 m2 op een terrein van 1.837 m2 dat een restauratie nodig heeft. Als je handig bent en het niet erg vindt om deze grote woning om te toveren tot een paleisje dan is het een perfecte B&B in het groene Spanje. Er zijn nu 3 slaapkamers en 1 badkamer in het huis dat in 1920 gebouwd werd en dus meer dan 100 jaar oud is. Meer informatie en foto’s HIER.

85.000 euro / dorpshuis Asturië

In het dorp Salas, dat bij het bekendere Linares hoort, ligt deze mooie authentieke stenen woning van 150 m2 groot. Het heeft drie verdiepingen met helemaal boven een mooi houten terras/balkon, 3 slaapkamers, 1 badkamer en een terrein van 415 m2. Meer informatie en foto’s HIER.

110.000 euro / dorpshuis provincie Alicante

Wil je toch in de provincie Alicante wonen en dichtbij de Costa Blanca een eigen huis hebben maar dan niet in het toeristische gedeelte? Dan is deze woning van 112 m2 in Benifallim echt iets voor jou. Er zijn 3 slaapkamers, 1 badkamer en je hebt een terrein van 12.000 m2. Meer informatie en foto’s HIER.

120.000 euro / dorpshuis provincie Madrid

In de provincie Madrid ligt dit mooie/nieuwe dorpshuis in het gehucht Somosierra. Het huis zelf is helemaal nieuw en klaar om in te wonen. Het 75 m2 grote huis heeft 2 verdiepingen, 2 slaapkamers en 1 badkamer. Meer informatie en foto’s HIER.

165.000 euro / losstaand huis Ainsa (Huesca)

Wil je in de Spaanse Pyreneeën wonen of een B&B beginnen dichtbij het mooie middeleeuwse dorp Ainsa? Dan is dit jouw huis. Geheel vrijstaand en gelegen in Javierre de Olson staat dit huis van 270 m2 op een lap grond van 3.670 m2. Het is een opknappertje maar dan heb je wel iets moois. Meer informatie en foto’s HIER.

ruine
Deze acht dorpen of gehuchten staan te koop in Spanje en zijn ideaal voor een B&B of hotel
In Spanje zijn meer dan 3.000 dorpen verlaten en een klein deel daarvan staat te koop zoals deze acht dorpen die ideaal zijn voor een B&B of hotel als je tussen de 350.000 en 2,6 miljoen euro kunt betalen.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud