Deze acht dorpen of gehuchten staan te koop in Spanje en zijn ideaal voor een B&B of hotel

Deze acht dorpen of gehuchten staan te koop in Spanje en zijn ideaal voor een B&B of hotel
Beeld: Canva

Deze acht dorpen of gehuchten staan te koop in Spanje en zijn ideaal voor een B&B of hotel

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

We hebben er al eerder over geschreven, dorpen of clusters van gebouwen die in Spanje te koop staan om er een toeristisch resort, hotel, B&B of iets anders van te maken. Feit is dat er meer dan genoeg dorpen te koop staan in Spanje maar de vraagprijzen lopen nogal uiteen. Deze leegstaande en verlaten dorpen zijn meestal te vinden in het lege Spanje maar er zijn ook dorpen waar je zo in kunt trekken.

Op de website Idealista.es worden regelmatig clusters van huizen, gehuchten of dorpen aangeboden maar dat is niet de enige aanbieder. De website Aldeas Abandonados is een website en makelaar gespecialiseerd in dorpen en landelijk gelegen huizen of speciale objecten.

Spanje telt meer dan 3.000 verlaten dorpen waarvan de huizen vaak gereduceerd zijn tot reünies. Diverse van deze verlaten dorpen staan te koop op de website Aldeas Abandonados zoals de onderstaande waar zich ook dorpen tussen bevinden die goed genoeg zijn om per direct een business te starten … als je het geld hebt.

Dorp in Lugo (Galicië)

In de provincie Lugo (Galicië) staat het gehucht Molinos te koop bestaande uit vijf gebouwen die geheel gerenoveerd moeten worden. Het dorpje ligt aan een rivier die onder andere dient om elektriciteit op te wekken. Aldea Molinos staat HIER te koop voor 349.000 euro.

Dorp in Lleida (Catalonië)

Ook in dit geval gaat het om een dorp dat verlaten is en waarvan de gebouwen niet meer zijn dan reünies. Dit naamloze dorp ligt in de provincie Lleida op slechts 18 kilometer van Andorra, ideaal dus voor een toeristisch centrum voor skiërs en bergwandelaars. Er moet wel heel veel geïnvesteerd worden om dit dorp op te knappen. Dit dorp staat HIER te koop voor 450.000 euro.

Dorp in Burgos (Castilië en León)

In Castilië en León ligt dit dorp dat te koop staat in de provincie Burgos. Het geheel van 12 gebouwen is er niet heel erg slecht aan toe maar moeten wel verbouwd worden. Het voordeel is dat dorp op 1 uur rijden ligt van Bilbao, Burgos en Santander. Dit dorp staat HIER te koop voor 850.000 euro.

Dorp in Jaén (Andalusië)

In de provincie Jaén is het mogelijk een ‘cortijo’ te kopen bestaande uit 11 huizen op 1.199 hectare grond. Deze huizen bevinden zich in goede staat dus na enige aanpassingen kan het meteen een B&B of Turismo Rural object worden. Dit dorp staat HIER te koop voor 850.000 euro.

Dorp in Ciudad Real (Castilla-La Mancha)

Wil je het echte plattelandsleven wilt meemaken dan is dit dorp in de provincie Ciudad Real in Castilla-La Mancha, het land van Don Quichote, wellicht een optie. Het dorp Argamasilla de Alba bestaat uit 12 gebouwen waaronder een kapel en stallen en heeft ook tennisbanen en andere faciliteiten. Dit dorp staat HIER te koop voor 899.000 euro.

Dorp in Pamplona (Navarra)

Over dit dorp hebben we HIER al uitgebreid geschreven maar het staat naast Idealista.es ook te koop op de website Aldeas Abandonados. Het dorp of cluster van gebouwen is gelegen in de Esteribar-vallei, 25 minuten van de beroemde stad Pamplona. Het gaat om het dorp Zai, gelegen tussen de dorpen Setoain en Errea. Er zijn 8 gebouwen te vinden waaronder een kerk. Dit dorp staat HIER te koop voor 1,6 miljoen euro. 

Dorp in Barcelona (Catalonië)

Op zo’n 50 kilometer van Barcelona stad ligt dit dorp bestaande uit 12 gebouwen die allemaal gerestaureerd moeten worden om er iets van te kunnen maken. In totaal gaat het om 1.150 vierkante meter met een hoofdgebouw van 330 vierkante meter. Dit dorp staat HIER te koop voor 1,8 miljoen euro.

Dorp in Asturië (Asturië)

Op de website staat niet omschreven om welk dorp het gaat maar in de autonome regio Asturië staat dit dorp te koop. Het gaat om 770 hectare met maar liefst 14 gebouwen waaronder huizen, stallen, kerk en een begraafplaats. Dit dorp staat HIER te koop voor 2,6 miljoen euro.

Ga naar de inhoud